Szarlotka z kisielem

Krystyna9

Well-known member
Cze 7, 2007
16,273
2,355
113
Gucio, rewelacyjnie wygląda. Ja dzisiaj uzbierałam sobie owoców pigwowca. Są już mocno żółte. I nie mam pijęcia jak mam je zrobic, aby nadawały się właśnie do ciasta. Nalewki nie robimy, bo sami abstynenci. Nikt w domu nie pije, poza kieliszkiem szampana w sylwestra.

Gucio

Well-known member
Kwi 2, 2007
2,234
2,237
113
Krystyno" -
dziękujemy bardzo, my akurat robimy od 2 lat nalewkę i nam bardzo smakuje Owoce po raz pierwszy zmiksowaliśmy i szczerze mówiąc jako dodatek do ciast jest rewelacyjny ( za pierwszym razem wyrzuciliśmy i do dnia dzisiejszego nie możemy sobie tego darować
dump.gif
cry_1.gif
)
Twoje ciasto i tak rewelacyjne w smaku: " Mamusiu proszę częsiej" - to opinia naszego wybrednego synka
icon_eek.gif
Czy dodać coś więcej?
fiesgrins.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Krystyna9

Well-known member
Cze 7, 2007
16,273
2,355
113
Justyna, ona za specjalnie nie wyrasta. Ciasto kruche nie należy do ciast, które wyrastają. Jednak, dwie warstwy ciasta + spora ilośc jabłek otulonych pianą, dają dośc wysoki placek

Krystyna9

Well-known member
Cze 7, 2007
16,273
2,355
113
jakoś dawno go nie piekłam. Najpierw miałam fazę na miodowe, potem na wszystko co z makiem (chyba jeszcze mi do końca nie przeszło
rofl.gif
), a teraz jestem w kawie. Ale dzisiaj zapachniało mi jabłkiem, to kto wie czy mi się nie przestawi i też ją zrobię. Pięknie wyglądają wszystkie Twoje szarlotki Gucio
mniam.gif
mniam.gif

giga197

Member
Mar 4, 2010
1
0
0
Witam jak pozostali uzytkownicy i ja przylanczam sie do opini wsssssssssssssspaniale ciasto.Leprzego nie jadlam i chyba nie zjem,jest fantastyczny.I wszyscy poczestowani tez sa tego zdania super ciacho.Pozdrawiam.

AnnaB.

Member
Mar 13, 2008
362
0
0
Cudownie prosta, aromatyczna, zwykłe składniki, a efekt niezwykły. Na pewno do wielokrotnej powtórki. Ciasto bardzo plastyczne, bez trudności dało się rozprowadzić po blaszce.
Krystyno, jak wszystkie Twoje ciasta - strzał w dziesiątkę.

Krystyna9

Well-known member
Cze 7, 2007
16,273
2,355
113
ja używam taki najzwyklejszy kisiel na o,5 litra wody. Nie mam pojęcia jak może się zachować kisiel instant, bo nigdy takiego do nieczego nie używałam

Gucio

Well-known member
Kwi 2, 2007
2,234
2,237
113
Jeszcze gorąca z pigwą z nalewki - prosto z piekarnika
lecker.gif
przepyszna - z dodatkiem lodów nieziemska
lecker.gif

Szarlotka_z_kisielem.jpg

Załączniki

• Szarlotka_z_kisielem.jpg
    Szarlotka_z_kisielem.jpg
    383.3 KB · Wyświetleń: 4

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy