20 dkg okrągłych biszkoptów zlepić marmoladą i dać do formy /blaszka typowa/ i zalać delikatnie ciastem.
CIASTO
1 kostka margaryny
1 szkl. cukru
3 łyżki kakao
4 łyzki wody
1 cukier waniliowy
Wszystko razem zagotować i ostudzić. Następnie dodać:
6 jaj / białka ubić osobno /
1 szkl. mąki
1 łyżeczka proszku
1 łyżeczka sody
Wszystko wymieszać razem na końcu dodać ubite białka i wylać delikatnie na blaszkę z biszkoptami. Piec ok.40-50min.
Na zimne ciasto położyć krem budyniowy.
0,5 l mleka
2 żółtka
3 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżka mąki pszennej
1 cukier waniliowy
Z podanych składników ugotować budyń. Po ostudzeniu urzeć z jedną kostką masła.
Na wierzch dać polewe;
1/2 kostki margaryny
3 łyżki kakao
5 łyżek cukru pudru
5 łyzek śmietany /dałam 18%/
Wszysko zagotować.
3 łyżeczki gorącej wody + 1 płaska łyżeczka żelatyny dokładnie wymieszać i dodać do reszty.Ostudzić i wylać na krem
CIASTO
1 kostka margaryny
1 szkl. cukru
3 łyżki kakao
4 łyzki wody
1 cukier waniliowy

Wszystko razem zagotować i ostudzić. Następnie dodać:
6 jaj / białka ubić osobno /
1 szkl. mąki
1 łyżeczka proszku
1 łyżeczka sody
Wszystko wymieszać razem na końcu dodać ubite białka i wylać delikatnie na blaszkę z biszkoptami. Piec ok.40-50min.
Na zimne ciasto położyć krem budyniowy.
0,5 l mleka
2 żółtka
3 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżka mąki pszennej
1 cukier waniliowy
Z podanych składników ugotować budyń. Po ostudzeniu urzeć z jedną kostką masła.
Na wierzch dać polewe;
1/2 kostki margaryny
3 łyżki kakao
5 łyżek cukru pudru
5 łyzek śmietany /dałam 18%/
Wszysko zagotować.
3 łyżeczki gorącej wody + 1 płaska łyżeczka żelatyny dokładnie wymieszać i dodać do reszty.Ostudzić i wylać na krem