marghe @ 14 Oct 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=762779Dziunia, się boję Twojej opinii
aczkolwiek jakby co to wina przepisu nie moja. HeCo by tu napisać![]()
![]()
Ano upiekło się i nawet zjadłam mały kawałek mimo że ciepłe jeszczeI wychodzi na to, że dałam za dużo jabłek, nie ważyłam ich tylko poszatkowałam chyba z 8 czy 10 średnich - to stanowczo za dużo. Wyszła bardziej taka legumina niż ciasto, bo jabłka nie zdążyły odparować no i środek jest dość rzadki, własnie taki budyniowaty. Surowizną nie zalatuje wcale, drożdży nie czuć (dałam 10 g świeżych bo suszone mi wyszły) a piekłam 40 minut w 180 plus 10 minut z termoobiegiem bo blade było (pewnie znów za duzo jabłek to spowodowało
) W każdym razie polecam bo smaczne bardzo, kwaskowe takie, ale następnym razem dam góra 4 jabłka, żeby ciasto miało szansę być ciastem
A może jutro rano będzie jeszcze inne, może się zsiądzie trochę![]()
![]()
Baby14 @ 15 Oct 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=763112Dziewczyny a mozna zastapic te drozdze takimi w kostce? I ile by wtedy trzeba było ich dac?Dziunia pisze, że dała świeże drożdże, 10 g ( ja dałabym więcej)
Ines @ 16 Oct 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=763408Dobrze, że doczytałam, by jeść na ciepło. Zaraz wyciągnę z piekarnika. To mam być niespodzianka dla córki.Ale Ines, to ja na ciepło wolę, zdecydowanie, ale marghe ani inne dziewczyny nic nie pisały by jeść na ciepło.
Ines @ 16 Oct 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=763500Bardzo smakowało, jak smakuje na zimno nie mam pojęcia, bo się rozeszło w ciągu 10 minut. Nie zdązyłam posypać cukrem pudrem.Twoje Dzieci tak szybko się z nim rozprawiły?
Sinistra @ 17 Oct 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=763678Twoje Dzieci tak szybko się z nim rozprawiły?
BeataSz @ 16 Oct 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=763419Dziunia pisze, że dała świeże drożdże, 10 g ( ja dałabym więcej)Dziękuje ślicznieTo ciasto jest następne w kolejce.
![]()
Ines @ 17 Oct 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=763709Dzieci+brat+mnie się ostał jeden kawałek.![]()
![]()
![]()
Fakt, na trójka na brak apetytu nie narzeka.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.