Tarta piaskowa

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Joanna @ 10 Jan 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=430209Pierwszy raz spotykam się z przepisem, w którym tarta - sztandarowy deser pochodzący z mojej ulubionej kuchni francuskiej bazuje na piaskowym cieście. Do tej pory wydawało mi się, że spód tarty powinien być kruchy, półkruchy, francuski lub półfrancuski. Skąd taki pomysł? I czy na pewno jest to jeszcze tarta?
icon_smile.gif
Wg mnie to po prostu ciasto ucierane
gruebel_2.gif
icon_wink.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38
Ostatnią edycję dokonał moderator:

alicjanka

Member
Cze 28, 2006
5,627
0
0
Pyszne, szybkie ciasto. Mniam!
Zrobiłam ze śliwkami (miałam jeszcze z zapasów
icon_smile.gif
)
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Pimpek

Member
Lis 30, 2005
1,641
0
0
Robiłam dziś znowu i znowu mi wyszedł zakalec. Dawno nie robiłam tego ciasta, zapomniałam że ostatnio nie mialam do niego szczęście. Co źle robię, że mi zakalec wychodzi? Wszystko według przepsu, tylko olej dałam orzechowy a nie zwykły.
 

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38
Pimpku, mi swego czasu wyszedł zakalec dwa razy pod rząd. I przestałam piec to ciasto
icon_mrgreen.gif
Jest tyle innych przepisów do przetestowania.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy