- Mar 19, 2005
- 4,557
- 1
- 0
Tort serowy „Zebra”
Produkty:
2 pudełeczka śmietany 38 %(500 ml) - -dałam 36%
½ szklanki mleka(100 ml)
1 opakowanie instant pudding
1 opakowanie miękkiego sera(250 g)
½ szklanki cukru
12 czekoladowych ciastek Pettit Beurre lub innej firmy
½ szklanki mleka(dla namaczania w nim ciastek)
Do ozdoby:
tarta czekolada
Wykonanie:
W misce miksera łączymy śmietanę,mleko , instant pudding i cukier.
Ubijamy przez 3-5 minut do otrzymania kremu.
Dodajemy miękki twaróg i przy pomocy łopatki dokładnie mieszamy na jednorodną masę.
Bierzemy jednorazową ,prostokątną ,aluminiową formę,smarujemy ją roztopionym masłem.
Wykładamy serową masę,nie całą,trochę zostawiamy.
Ciastka moczymy w mleku i wkładamy w krem.
Na wierzch wykładamy pozostały krem.
Zakrywamy formę folią i wstawiamy(najlepiej na noc )do zamrażarki.
Wyjmujemy z formy,z wierzchu posypujemy tartą czekoladą.
Moje uwagi:
Ja użyłam waniliowego,miękkiego sera i dlatego nie dawałam cukru.Dodałam do twarogowej masy maliny i jeżyny.
Zamrożony torcik przypomina w smaku śmietankowe lody.
Instant puding to proszek,który prosto wsypujemy w chłodne mleko(nie gotujemy)i ubijamy mikserem.
Budyń który trzeba gotować,tutaj się nie nadaje.
http://vitoria.livejournal.com/68316.html
Można zagęścić żelatyną,ale pudding zagęszcza i daje smak.Ja zastępczo dałam krem do ciast Delecty.
Kolorem zielonym zaznaczyłam uwagi vitorii

Produkty:
2 pudełeczka śmietany 38 %(500 ml) - -dałam 36%
½ szklanki mleka(100 ml)
1 opakowanie instant pudding
1 opakowanie miękkiego sera(250 g)
½ szklanki cukru
12 czekoladowych ciastek Pettit Beurre lub innej firmy
½ szklanki mleka(dla namaczania w nim ciastek)
Do ozdoby:
tarta czekolada
Wykonanie:
W misce miksera łączymy śmietanę,mleko , instant pudding i cukier.
Ubijamy przez 3-5 minut do otrzymania kremu.
Dodajemy miękki twaróg i przy pomocy łopatki dokładnie mieszamy na jednorodną masę.
Bierzemy jednorazową ,prostokątną ,aluminiową formę,smarujemy ją roztopionym masłem.
Wykładamy serową masę,nie całą,trochę zostawiamy.
Ciastka moczymy w mleku i wkładamy w krem.
Na wierzch wykładamy pozostały krem.
Zakrywamy formę folią i wstawiamy(najlepiej na noc )do zamrażarki.
Wyjmujemy z formy,z wierzchu posypujemy tartą czekoladą.
Moje uwagi:
Ja użyłam waniliowego,miękkiego sera i dlatego nie dawałam cukru.Dodałam do twarogowej masy maliny i jeżyny.
Zamrożony torcik przypomina w smaku śmietankowe lody.
Instant puding to proszek,który prosto wsypujemy w chłodne mleko(nie gotujemy)i ubijamy mikserem.
Budyń który trzeba gotować,tutaj się nie nadaje.
http://vitoria.livejournal.com/68316.html
Można zagęścić żelatyną,ale pudding zagęszcza i daje smak.Ja zastępczo dałam krem do ciast Delecty.

Kolorem zielonym zaznaczyłam uwagi vitorii