Torcik serowy

Alka

Member
Wrz 17, 2004
1,610
0
0
Ja ciekawe jajo jestem :lol: więc w sobotę postanowiłam wypróbować metodę na sernik :mrgreen: Zrobiłam najzwyklejszy sernik na świecie (1 kg sera - zmiksowanego a nie mielonego, 8 jaj - białka na pianę, 1 szkl cukru brązowego, 8 płaskich łyżek krupczatki) do którego chciałam wrzucić czereśnie, ale nie dostałam i wrzuciłam wiśnie (nie polecam bo zbyt kwaśne :mrgreen: ). Poniżej portret kawałka serniczka zrobioneggo tą "metodą":
2633.jpg

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
Alka super Ci wyszedł ten serniczek! bosko wygląda
icon_razz.gif

JotHa

Member
Wrz 20, 2004
22,942
0
36
Czy na tych poprzednich 7 stronach ktos zadal pytanie o truskawki z dekoracji ?

Nie ? To ja zadam. :mrgreen:
Czy one sa czyms dodatkowo posmarowane, polane, pomalawane (oprocz polwey), aby nie zrobil sie z nich slimaczek ?

Dekoracja bardzo mi sie podoba, ale doswiadczenia z truskawkami momentalnie skupiaja sie w takim wlasnie pytaniu. Co zrobic, aby truskawka z dekoracji nie byla slimakiem (a jak bardziej dojrzala - zrodlem plesni) ?
Rozwiazanie szybkeigo pozarcia dekoracji nie traktuje jako odpowiedz ! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Hmm...Muszę mamie patęta sprzedać ;) tylko, że my robimy w prostokątnej blaszcze a nie tortownicy - chyba te gazety nie powinny spadać <!--emoid:?--><!--endemo-->:
Z okrągłej to już wiem, że nie 8)

Ostatnią edycję dokonał moderator:

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
ja tez zawsze sernik w blasze prostokątnej robiłam, ale spróbuję w tortownicy, bo o patencie gazetowym mówicie, czy jeszcze o innej metodzie na sernik?

JotHa

Member
Wrz 20, 2004
22,942
0
36
I jeszcze jedno pytanie... mozna bez spodu ?
U mnie zawsze serniki sa bez spodu... sama tez jakos tak, nie bardzo.... :roll:

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
Ja od kiedy robię ten z sera śmietankowego robię zawsze na spodzie, bo jest zbyt delikatny i bez spodu nie łatwo było go podawać a spód, który robię bardzo mi smakuje

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Żeby nie było, że mój spód jest niedobry ;)
Wolę bez :mrgreen:

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
http://www.mleczarstwo.com/?site=15&firma=326

Na zdjęciu w lewym dolnym rogu jest twaróg którego używam do serników (innego zdjęcia nie mogę wyszukać )
Trzykrotnie mielony, półtłusty, w kostce (tu jest chyba odtłuszcony na focie - zielone opakowanie - mój jest z niebieskimi napisami ) ;)
W ogóle to uwielbiam ich maślankę - najlepsza jaką piłam (a duuużo piję :oops: ) - to nie jest żadna reklama, z firma nie mam nic wspólnego ;)

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Oj - oni chyba by bankruta przyliczyli jakbym tam pracowała

Podpisano
maniaczka maślankowo-jogurtowa

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,925
6,344
113
Czy na tych poprzednich 7 stronach ktos zadal pytanie o truskawki z dekoracji ?

Nie ? To ja zadam. :mrgreen:
Czy one sa czyms dodatkowo posmarowane, polane, pomalawane (oprocz polwey), aby nie zrobil sie z nich slimaczek ?

Dekoracja bardzo mi sie podoba, ale doswiadczenia z truskawkami momentalnie skupiaja sie w takim wlasnie pytaniu. Co zrobic, aby truskawka z dekoracji nie byla slimakiem (a jak bardziej dojrzala - zrodlem plesni) ?
Rozwiazanie szybkeigo pozarcia dekoracji nie traktuje jako odpowiedz ! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Truskawki niczym nie były traktowane oprócz czekolady, ale zostały pożarte, zanim zdążyły spleśnieć...Częściowo razem z sernikiem, a częściowo - luzem ( i te zostały podmienione na świeże, również umalowane czekoladą ).

nelly26

Member
Paź 25, 2005
79
0
0
tiru..riru rim cim cim :cheers: :cheers: :cheers: znalazłam po wielkich poszukiwaniach mascarpone Piatnicy...zakupiony czeka na jutro teraz natomiast w piekarniku siedzi zimna drożdzowka z truskawami

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy