Joanna @ 22 Jul 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=730481(...) Masy serowe nakładamy na środek tortownicy na przemian - raz trzy łyżki ciemnej, raz jasnej. Zawsze staramy się trafić w środek poprzedniego "kółka".No tak, ale żeby uzsykać podobny przekrój i pasiasty wierzch
![]()
![]()
pierwsza (tj. spodnia) warstwa chyba musi być rozprowadzona na całej powierzchni tortownicy a kolejne coraz węższe. Czy dobrze rozumiem? Wiem, ze obiecałem nie zadawać juz pytań ... tylko, ze wg powyższych wskazówek ja bym nałożył wszystko wzwyż i potem by sie wywróciło![]()
![]()
PS
Jeśli ktoś jeszcze to rozumie i potrafi wytłumaczyć jak siedmiolatkowi, to bardzo proszę. Nie chcę się 3ci raz narzucać Joannie![]()
Maraa @ 23 Jul 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=730685Tak się właśnie kończy pieczenie serników jak nie słucha się dobrych i cennych rad JoannyJoanna @ 22 Jul 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=730481Masa nie jest zbyt płynna. Ma typową, sernikową konsystencję.Nie wątpię, że Joanna zna się na rzeczy. Ale to zdanie miałem w głowie szaleńczo dosypując mąkę![]()
Na pewno spróbuję jeszcze raz, trzymając się ściśle przepisu. Dzięki za słowa otuchy. Jeśli będzie się czym pochwalić, zamieszczę zdjęcia.
Pozdrawiam.
Znosa @ 23 Jul 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=730792Teraz głowię się ile dżemu dać żeby zabarwiło a nie zniweczyło.Niewiele. Raczej mniej, niż więcej. O ile pamiętam, dawałam około 3 łyżek poziomkowego musu i łyżkę rozgotowanych, przetartych czerwonych porzeczek. Dla koloru możesz też dać kilka kropli czerwonego barwnika spożywczego.
Joanna @ 26 Jul 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=731820Zastanawiam się, skąd potrzeba dodania śmietany - miałaś za suchy ser?tak byl troche za suchy, znaczy sie wydawal mi sie za suchy, niewiem jakiej byl firmy , nnieznalam jej i jakos w glowie mi niezostala nazwa, ale efekt byl wspanialy. obojetnie z czego sie niezrobi tego sernika jest dobrze![]()
Joanna @ 27 Jul 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=731885przydługiego tematu z sernikiem.
Joanno, wybacz, że się wtrącę ale pozwolę sobie nie zgodzić się z Tobą. Chyba pierwszy raz...![]()
Uważam, że ten torcik nie ma i nigdy nie będzie miał przydługiego wątku.![]()
Maraa @ 27 Jul 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=731907Joanno, wybacz, że się wtrącę ale pozwolę sobie nie zgodzić się z Tobą. Chyba pierwszy raz...![]()
Uważam, że ten torcik nie ma i nigdy nie będzie miał przydługiego wątku.![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.