alice @ 17 Sep 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=584062Zrobiłam ten tort. Spodziewałąm się rewelacji, ale niestety spotkało mnie małe rozczarowanie. Pomijając fakt, że zmroził mi sie na kość (przed podaniem proponuję aby kawałki chwilę "odtajały" w lodówce) to przypominał on lody śmietankowo-czekoladowe poprzetykane bezami.Mnie się wydaje, że on tak ma właśnie smakować, mniam...![]()
![]()
Joanna @ 17 Sep 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=584086Mnie się wydaje, że on tak ma właśnie smakować, mniam...![]()
Tak właśnie ma smakować. To, że zmrożony na kość to sprawa ustawienia temperatury w zamrażarce i pewnie czasu trzymania go w niej.
Alice, ciekawa jestem czego się spodziewałaś, że Cię rozczarował.
hazo @ 17 Sep 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=584116Tak właśnie ma smakować. To, że zmrożony na kość to sprawa ustawienia temperatury w zamrażarce i pewnie czasu trzymania go w niej.
Alice, ciekawa jestem czego się spodziewałaś, że Cię rozczarował.Nie mogłam ustawić niższej temp. (jest średnia) bo mam tam inne produkty (obiady) i nie wiem czy by im to nie zaszkodziło.
Spodziewałam się że te smaki jakoś tak się poprzegryzają nawzajem. Bardzo często przecież tak jest, że ciasto/deser nie jest tylko zlepka składników (różnych warstw, kremów) tylko one razem daja nową jakość. I tego efektu tu nie było.
Nie żeby tort był nie dobry. Tylko myślałam, że jest lepszy. Bo niestety, ale za lodami nie przepadam i pewnie stąd moje rozczarowanie.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.