Tort czekoladowy-poprawiony

Dolly

Member
Gru 20, 2005
185
0
0
ciesze się że torcik się podoba
icon_smile.gif

szykuje następny (na mamy urodziny- 4 lutego
icon_smile.gif
) i kremik robie truskawkowy

p.s. wszyscy się dziwią że SAMA zrobiłam cały tort hihi

Pozdrawiam

syso

Member
Gru 22, 2004
3,194
0
36
A ja mam jeszcze pytanie odnosnie zelatyny. Czy u nas mozna dostac ja w platkach? Ile to bedzie w przeliczeniu na zwykla? Jakos nigdy u nas nie widzialam w platkach, a chcialabym za pare dni zrobic ten piekny torcik
icon_biggrin.gif

Dolly

Member
Gru 20, 2005
185
0
0
Isabell, super że się podoba mój tort. A rurki skracałam paznokciem hihi mam raczej długie (jakoś nie mam czasu podpiłować) i okazały się najlepszą maszyną do skracania rurek- a dokładnie u prawej ręki kciuk

isabell

Member
Lip 7, 2005
4,947
0
36
A ja mam jeszcze pytanie odnosnie zelatyny. Czy u nas mozna dostac ja w platkach? Ile to bedzie w przeliczeniu na zwykla? Jakos nigdy u nas nie widzialam w platkach, a chcialabym za pare dni zrobic ten piekny torcik
icon_biggrin.gif
syso -no nie mam pojęcia -popytaj dziewczyn -bo ja z miłą chęcią ale nie wiem :roll: :oops:

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Isabell, super że się podoba mój tort. A rurki skracałam paznokciem hihi mam raczej długie (jakoś nie mam czasu podpiłować) i okazały się najlepszą maszyną do skracania rurek- a dokładnie u prawej ręki kciuk

Chociaż do czegoś się w końcu nasze szponki przydadzą - dobry patent :mrgreen:

syso

Member
Gru 22, 2004
3,194
0
36
Przeczytalam wlasnie uw Przepisie Pucha na tort szwarcwaldzki, ze cytuje: "9 płatów żelatyny (7x12 cm) = 3 łyżeczki żelatyny w proszku " Niech mi ktos dobry napisze, czy to dobry przelicznik, czy moge tak wlasnie tu dac, bo nie mam zelatyny w platkach, a moj synus za pare dni ma urodzinki i mysle, ze ten torcik bedzie mu bardzo smakowal
icon_biggrin.gif

imamcia

Member
Lis 29, 2005
2,398
0
36
<a href="http://img86.imageshack.us/my.php?image=tortjan6jz.jpg" target="_blank">
tortjan6jz.th.jpg
</a>
Coś nie wyszło ze zdjęciem, więc próbuję jeszcze raz

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy