Tort czekoladowy-poprawiony

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Zaśmiecam - przepraszam :oops:

Dolly jest szansa na "emilka" z wzorkami :
Sama też robię, szukam ciągle inspiracji ;) i chętnie "zgapię" coś od Ciebie :oops:

:mrgreen:

Dolly

Member
Gru 20, 2005
185
0
0
jeszcze jestem w pracy 30 min... jak wroce do domciu to Ci wysle
icon_smile.gif

p.s. a co do tego przepisu to jakos nie jasno jest napisane ile jajek idzie na biszkopt a ile na mase czekoladowa
icon_smile.gif

przynajmniej dla mnie poczatkujacej kucharce slodkosci jest to nie jasne

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
:banana:

Na priva podam adres - dziękuję :blume:

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
A co do ciasta to faktycznie Isabell chyba nie podała ile żółtek dać do białek :dump:

isabell

Member
Lip 7, 2005
4,947
0
36
sory ale jak już napisane jest na początku przepis mam z bardzo starej gazety niemieckiej -z pomocą Ruzi został bardzo dokladnie przetłumaczony i ja napisałm tam wyrażnie ,że nie robiłam samego tortu a korzystałam z ozdoby aczkolwiek mój był też czekoladowy i poniżej fotki moich tortów....

Ilonko proszę poczytać od początku a potem pokazywać :dump:

Dolly wierzę w Ciebie ,że Ci się uda
icon_smile.gif

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,457
7
38
Dolly to ja od razu Ci powiem że jeśli faktycznie zaczynasz piec dopiero to wybierz ten krem Silver na śmietanie a nie mój maślany.Tak na wszelki wypadek żeby niespodzianek nieprzewidzianych nie było ;) Po prostu ten śmietanowy bezpieczniejszy
icon_smile.gif

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Bialka oddzielic od zoltek. Bialk,a 3 lyzki wody, i szczypte soli ubic na sztywna piane. Do ubitej piany wsypac 120 g cukru , dalej ubijac, potem kolejno dodawac zoltka oraz maki wymieszane z proszkiem do pieczenia .

Namoczyc zelatyne. Stopic gorzka czekolade. Reszte jajek i cukru ubic mikserem , dodac czekolade i Koniak.
Tego trochę nie rozumiem :roll:

Jeśli Cię uraziłam to przepraszam, poprostu nie zrozumiałam...

Dolly

Member
Gru 20, 2005
185
0
0
Dolly to ja od razu Ci powiem że jeśli faktycznie zaczynasz piec dopiero to wybierz ten krem Silver na śmietanie a nie mój maślany.Tak na wszelki wypadek żeby niespodzianek nieprzewidzianych nie było ;) Po prostu ten śmietanowy bezpieczniejszy
icon_smile.gif
a ja właśnie chciałam ten Twój zrobić, ale skoro mówisz że mogłabym mieć kłopoty to wybiore ten drugi :bussi:

p.s. biegne zaraz do sklepu po składniki i zabieram się za pieczenie
icon_smile.gif

Ruzia

Member
Wrz 13, 2004
2,141
0
0
okazalo sie ze braklo jednej cyferki na poczatku przepisu Isabell juz uzupelnia, a ja sie wstydze ze przeoczylam "trojeczke" :oops:

Dolly

Member
Gru 20, 2005
185
0
0
tort prawie zrobiony
icon_smile.gif

biszkopt wyszedł świetny
icon_smile.gif
krem czekoladowy jak dla mnie za gorzki
icon_sad.gif
i już wiem że NIC nie będe robić z gorzką czekoladą (fuj) słodziłam go wszytkim co się dało i nic, no może troszke mniej gorzki jest. Dałam cieńsze jego warstwy żeby słodki biszkopt 'przygłuszył' tą gorycz

teraz jest lodówce i za jakieś 40 min będe go dekorować

Dolly

Member
Gru 20, 2005
185
0
0
już przyozdobiony
icon_smile.gif
oczywiście zabrakło mi czekolady na polanie tortu hihi i improwizowałam

zrobiłam napis... ale się ciężko pisze jak nie ma się w tym wpracy no ale może rozczytać

fotki będą wieczorkiem albo jutro bo aparat jest u chłopaka

Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje za pomoc :*

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Jeśli dekorujesz torty tak jak paznokcie to już wiem, że super wygląda :mrgreen:

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Wiedziałam, że piękny będzie :mrgreen:

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy