Tort dla Kubusia z niebieską galaretką :)

agusia

Member
Lut 2, 2007
43
0
0
Tak, rzeczywiście, nie pomyślałam o tym.
icon_redface.gif

1. Gości będzie ok. 15 osób. To ma być tort na imprezę rodzinną, więc wiek dość zróżnicowany (od 17 wzwyż).
2. Mam piekarnik, więc najlepiej jeśli tort będzie w części pieczony. Dekorację mogę wykonać rękawem cukierniczym i plastikową szprycą. Z pewnością poradzę sobie z upieczeniem ciasta i wykonaniem średnio skomplikowanej dekoracji.
3. Proszę tylko o jakieś pomysły odnośnie tortu, ponieważ resztą manu zajmie się mama.
Kolor, ani stylizacja nie musi być jakaś konkretna. Chciałabym żeby był jakiś niebanalny, ponieważ taka okazja nie zdarza się często.
Co do upodobań kulinarnych to może być coś z orzechami i innymi bakaliami wyłączając rodzynki. Szczególnie zależy mi na jakimś pomyśle odnośnie dekoracji.
To chyba tyle.
wink.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

MMMK3

Member
Mar 30, 2007
418
0
0
Tort udał się znakomicie i wszystkim się bardzo podobał, a najbardziej głównej zainteresowanej
lecker.gif
Nasza mała pływaczka zdmuchnęła świeczki jednym tchem i pochłonęła wszystkie żelkowe ozdoby
roflmao_2.gif

Załączniki

• IMG_0670.JPG
    IMG_0670.JPG
    1.7 MB · Wyświetleń: 0

stefanka-m

Member
Lis 17, 2007
150
0
0
Super pomysł z tą galaretką i rurkami dookoła!
Wykorzystam pomysł dla moich dzieciaczków !!!
Naprawdę ślicznie Wam te toprty wyszły!!!!!!!
anbetung.gif

Linn

Member
Wrz 17, 2004
8,842
0
0
"Z soku od mandarynek i 2 szkl. soku pomarańczowego ugotować budyń (sok z mandarynek i 1 1/2 szkl. soku pomarańczowego zagotować, w 1/2 szkl.soku rozpuścić 2 budynie, wlać na gotujący się sok, mieszać."
Jesli dodasz cukier, bedzie za slodkie. Tak mysle.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy