joannas @ 17 Dec 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1063139No to wziełam się za niego. Spisze sobie modyfiacje, bo u mnie prawie zawsze jakieś muszą być![]()
Póki co dałam na blat po 3 jajka i 50 g zmielonych orzechów.
cdn
...już jest dobrze!powodzenia![]()
![]()
jean @ 10 Jun 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1138638h-elen! wizerunkowo bardzoa jak smakowo?
Dzięki![]()
Nie wiem jeszcze bo jubilatka i solenizanta dzisiaj gości podejmuje. Ciekawa jestem czy środek tak pięknie wygląda jak w Waszych przekrojach... Fotek niestety nie będzie bo nie będę na przyjęciu.
Monsai @ 10 Jun 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1138656apetycznie wygląda![]()
a ta serwetka/podkładka (?) biała, jak koronka, to skąd? Bo w sklepach sa papierowe ale nie takie ładne, przynajmniej u mnie
Monsai, to papierowa, taka z marketu, którą ułozyłam w dnie od pojemnika do przenoszenia tortów (tort jechał ok. 30 km). Na na niej leży szklane dno od tortownicy, stąd to złudzenie.
jean @ 14 Jul 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1002701Maara! czy Ty nie dawałaś do tortu karmelu?Jak zrobiłaś taka piękną śmietanę?![]()
Jean, używam śmietany z Piątnicy. Bardzo dobrze się ubija, a w smaku jest dużo lepsza od tej z kartonika.
Karmel dodaję do tortu ale robię go trochę inaczej niż podaje przepis. Do karmelu dodaję łyżkę masła i orzechy, wylewam na papier i łamię jak stwardnieje.
Nie dodaję go jednak do śmietany tylko posypuję nim warstwę kremu i na to dopiero daje ubitą śmietanę.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.