Tort kakaowy z kremem z mascaropone

Linn

Member
Wrz 17, 2004
8,842
0
0
TORT KAKAOWY Z KREMEM Z MASCARPONE

BISZKOPT KAKAOWY
https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=24492

PONCZ
wymyslony przeze mnie / moze taki istnieje, ale nie mogac znalezc odpowiedniego, sama dobralam skladniki /
2 lyzki likieru cynamonowego / sycylijskiego cannellino /
zagotowana woda
sok z cytryny
cukier
Skladniki poza likierem dobrane wg smaku.

KREM Z MASCARPONE I MLEKA SKONDENSOWANEGO
zrobiony z podwojej porcji: 500 g mascarpone i prawie cala puszka mleka skondensowanego 397 g
Do 2/3 dodalam troche kakao, 1/3 zostala biala./https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=24498

Biszkopt.JPG

Tort.JPG
 

Załączniki

  • Biszkopt.JPG
    Biszkopt.JPG
    350.7 KB · Wyświetleń: 8
  • Tort.JPG
    Tort.JPG
    207.4 KB · Wyświetleń: 8
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Carmel

Member
Lut 3, 2005
2,346
0
0
miałam zadać pytanie tu https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=24498
ale widzę, że krem nie jest rzadki i daje się kroić
lecker.gif
 

Linn

Member
Wrz 17, 2004
8,842
0
0
Absolutnie nie jest rzadki. Przyznam, ze mascarpone czasem lubi sprawiac klopoty. Bylam zdziwiona konsystencja, a jeszcze bardziej prostota wykonania. Krem jest puszysty i delikatny, a jednoczesnie trzyma sie miski jak bardzo dobrze ubita smietana.
Na tym samym forum wyszkalam wersje z philadelfia, ktora tez przetestuje.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

karibe

Member
Wrz 22, 2007
563
0
0
Mam pytanie czy coś dajecie pod krem jakąś warstwę owoców lub dżemu (jeśli tak to w jakim smaku byłby najlepszy?) czy biszkopt przełozony samym kremem nie będzie za słodki?
 

karibe

Member
Wrz 22, 2007
563
0
0
Oto mój tort.
 

Załączniki

  • karibe_statek.jpg
    karibe_statek.jpg
    15.7 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

imp_act

Member
Maj 12, 2007
3,009
0
0
Będę robić na weekend.
Podzielę masę na 2 części. Do jednej dodam kawę, a jasną masę przełożę z malinami dla złamania słodkiego smaku kremu.