Tort Marcello

imamcia

Member
Lis 29, 2005
2,398
0
36
Kasia, a wkleisz zdjęcie? Ile czasu zajęło Ci przygotowanie, - bo ja lubie szybkie ciasta, leniwa jestem :mrgreen:

imamcia

Member
Lis 29, 2005
2,398
0
36
no i teraz mam dylemat: co upiec: czy Marcello, czy obłok Nigelli (chociaz ten juz robiłam), czy inne pyszności. Qrcze - brak zdecydowania, a diecezja musi być podjęta dzisiaj, zakupy musze zrobić :dump:

kasiak73

Member
Lut 15, 2005
2,590
0
0
Przy ciescie zeszlo troszke
wyszlo mi 7 krażkow,póżniej masa chwila ubijania dzisiaj sprobujemy chwila prawdy bedzie
Postaram sie fotke wkleic mowie odrazu zdolna nie jestem nie umiem ubierac tortow :cry:

hazo

Well-known member
Lis 13, 2005
9,189
2,743
113
Czy kolejne porcje ciasta wylewać od razu po zdjeciu poprzedniego na gorącą blachę, czy trzeba ją wystudzić :

Lut 10, 2006
4
0
0
:lol:
icon_smile.gif
:lol: JAKIE PYSZNE RZECZYYYY mMmMMmMm...wypadało by zrobic taki Torcik pyszniutki =D naprawde super<brawo> widac ze dobry i na dodatek pięknie i apetycznie wyglada mimo ze jest pracochłonny pozdrawiam!
icon_smile.gif

mariquita

Member
Gru 2, 2005
28
0
0
Ja ostatnio wszstko partole wiec pytanie laika:
ubic jajka na parze to znaczy wstawic je w naczyniu do garka z gotujaca sie woda i mixerem ubijac?
i jak jest konsystencja tej masy do ostudzenia, raczej zadka lejaca czy moze gesta?
i ile kakao do masy? tak mniej wiecej
dziekuje za wyrozumialosc;-)
Tort bomba!

kamila

Member
Wrz 13, 2004
11,874
0
0
CYTATCzy kolejne porcje ciasta wylewać od razu po zdjeciu poprzedniego na gorącą blachę, czy trzeba ją wystudzić
od razu, szkoda czasu na studzenie. Możesz mieć dwa papierki i jeden zdejmować gorący z ciastem, wykładać drugi i wylewać ciacho

CYTATubic jajka na parze to znaczy wstawic je w naczyniu do garka z gotujaca sie woda i mixerem ubijac?
i jak jest konsystencja tej masy do ostudzenia, raczej zadka lejaca czy moze gesta?
i ile kakao do masy? tak mniej wiecej
Jajka ubić tak jak piszesz, kakao do smaku dodać. Jajka przed połączeniem z masłem są nie za gęste, ale i nie lejące.
powodzenia

kasiak73 i co?

kasiak73

Member
Lut 15, 2005
2,590
0
0
Wyszedł pyszny
Zdjecia nie bedzie bo aparatu nie zabrałam do mamy
icon_sad.gif

Wszyscy sie zajadali ,wczoraj jeszcze wcinali do kawy
Napewno go jeszcze zrobie
Nawet mój mąż wybredy zjadł :mrgreen:

Agata

Member
Paź 7, 2005
1,214
1
0
Kamilo mam nadzieję, że się nie obrazisz, bo troszkę zmodyfikowałam Twój przepis, ale jakby co to nie masz powodu, bo ciasto jest po prostu boskie
icon_smile.gif
Ale do rzeczy, ja po prostu placki biszkoptowe upiekłam bez dodatku kakao, żeby bardziej kontrastowały z masą (ale może teraz to już nie jest tort marcello :gruebel: jeśli tak to przynajmniej będę miała mocny argument do szybkiego powtórzenia wypieku :lol: ). A no i bałam się, że jak to ciasto biszkoptowe będzie tak długo stało podczas pieczenia tych placków to będzie się coś niedobrego z nim działao, ale nic takiego nie miało miejsca
icon_smile.gif
Dziekuję za przepis
WIELKANOC_CD%20002.jpg

lidiakd

Member
Mar 17, 2005
525
0
16

alice

Member
Wrz 13, 2004
857
0
0
lidiakd @ 9 Nov 2006 napisał:
index.php?act=findpost&pid=391598Czy moze mi ktos podac, jak robi sie ta mase? Bo gdzies mi sie zagubil przepis
cry_1.gif
.
Obiecalam, ze tesciowi zrobie na urodziny, ktore przypadaja na weekend, a tu wcielo mi ten zachwalany krem
icon_exclaim.gif

Prosze, poratujcie.
Była taki krem (nie wiem o który Ci chodzi) z kremówki i czekolady. czekolade należało stopić, ostudzić , domieszać do śmietany kremowej, schłodzic razem (najlepiej przez noc w lodówce) a nastepnego dnia normalnie ubic jak kremówkę . Jak dla mnie jest &quot;lżejszy&quot; od maslanego. Wystepował na pewno na mniam mniamie w torcie czekoladowym Malinny.

lidiakd

Member
Mar 17, 2005
525
0
16
alice @ 9 Nov 2006 napisał:
index.php?act=findpost&pid=391819Była taki krem (nie wiem o który Ci chodzi) z kremówki i czekolady. czekolade należało stopić, ostudzić , domieszać do śmietany kremowej, schłodzic razem (najlepiej przez noc w lodówce) a nastepnego dnia normalnie ubic jak kremówkę . Jak dla mnie jest &quot;lżejszy&quot; od maslanego. Wystepował na pewno na mniam mniamie w torcie czekoladowym Malinny.
Dzieki alice, o to mi chodzilo
icon_smile.gif
. A mniamie na pewno poszperam.

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy