Ile czasu zajęło Ci przygotowanie, - bo ja lubie szybkie ciasta, leniwa jestemto szybkie nie jest, bo każdy placek pieczesz oddzielnie, ato trwa, ale efekt jest wart troszkę poświęcenia.
Wszystko jedno jaka tortownica, najwyżej wyjdzie więcej placków
od razu, szkoda czasu na studzenie. Możesz mieć dwa papierki i jeden zdejmować gorący z ciastem, wykładać drugi i wylewać ciacho
CYTATubic jajka na parze to znaczy wstawic je w naczyniu do garka z gotujaca sie woda i mixerem ubijac?
i jak jest konsystencja tej masy do ostudzenia, raczej zadka lejaca czy moze gesta?
i ile kakao do masy? tak mniej wiecejJajka ubić tak jak piszesz, kakao do smaku dodać. Jajka przed połączeniem z masłem są nie za gęste, ale i nie lejące.
powodzenia
kasiak73 i co?
kamila @ 19 Feb 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=247444Tu krem jest inny, ten na bazie śmietany i czekolady, super się nadajeCzy moze mi ktos podac, jak robi sie ta mase? Bo gdzies mi sie zagubil przepis.![]()
Obiecalam, ze tesciowi zrobie na urodziny, ktore przypadaja na weekend, a tu wcielo mi ten zachwalany krem![]()
Prosze, poratujcie.
lidiakd @ 9 Nov 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=391598Czy moze mi ktos podac, jak robi sie ta mase? Bo gdzies mi sie zagubil przepis.![]()
Obiecalam, ze tesciowi zrobie na urodziny, ktore przypadaja na weekend, a tu wcielo mi ten zachwalany krem![]()
Prosze, poratujcie.Była taki krem (nie wiem o który Ci chodzi) z kremówki i czekolady. czekolade należało stopić, ostudzić , domieszać do śmietany kremowej, schłodzic razem (najlepiej przez noc w lodówce) a nastepnego dnia normalnie ubic jak kremówkę . Jak dla mnie jest "lżejszy" od maslanego. Wystepował na pewno na mniam mniamie w torcie czekoladowym Malinny.
alice @ 9 Nov 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=391819Była taki krem (nie wiem o który Ci chodzi) z kremówki i czekolady. czekolade należało stopić, ostudzić , domieszać do śmietany kremowej, schłodzic razem (najlepiej przez noc w lodówce) a nastepnego dnia normalnie ubic jak kremówkę . Jak dla mnie jest "lżejszy" od maslanego. Wystepował na pewno na mniam mniamie w torcie czekoladowym Malinny.Dzieki alice, o to mi chodzilo. A mniamie na pewno poszperam.![]()
lidiakd @ 9 Nov 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=391598Czy moze mi ktos podac, jak robi sie ta mase? Bo gdzies mi sie zagubil przepis.![]()
Obiecalam, ze tesciowi zrobie na urodziny, ktore przypadaja na weekend, a tu wcielo mi ten zachwalany krem .Ten krem, to ganache, a przepis np tu:
https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=1...&hl=ganache
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.