Tort Toffi z dżemem porzeczkowym

Beti80

Member
Lis 26, 2008
3
0
0
I jeszcze zdjęcie tortu na przekroju. I dodam,że zrobiłam biszkopt z 12 a nie 6 jaj.
 

Załączniki

  • tort_2.JPG
    tort_2.JPG
    20.2 KB · Wyświetleń: 1

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
1
38
zrobiłam na święta, z orzeszkami ziemnymi ( niesolonymi):
znacznie lepiej wygląda niż poprzedni ( parę postów wyżej)
smaczny, chociaż dżem mógłby być bardziej kwaśny:

swieta_wielkanocne_046.jpg
 

Załączniki

  • swieta_wielkanocne_046.jpg
    swieta_wielkanocne_046.jpg
    48.1 KB · Wyświetleń: 1

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
1
38
nie umieraj, przybywaj do mnie! jeszcze mam spory kawał chętnie Cię poczęstuję
icon_biggrin.gif
 

katarzynka

Member
Wrz 13, 2004
1,003
0
0
to i ja bym przybyla
icon_wink.gif
- piekny Ci wyszedl, Beato
icon_biggrin.gif



jak ja dawno go nie robilam, eh;-)
 

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
udaje sie do kuchni w celu popelnienia tego tortu bo mi jezyk w d... ucieka jak patrze na wasze fotki, tylko nie mam dzemu z czarnej porzeczki, bedzie z czerwonej,tylko czy nie za kwasny
gruebel_2.gif
 

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
dobry ale nastepnym razem nie dodam zelatyny, moim zdaniem jest tu calkowicie zbedna, bez niej biszkopt by sie bardziej nasaczyl a tak tylko dolna czesc jest wilgotna i jeszcze jedno czy kremowka miala byc ubita bez cukru bo w przepisie go nie ma, jak sie zorientowalam to polowe juz mialam na torcie a do drugiej dosypalam troche cukru pudru, przeszkadza mi ten brak cukru w tej jednej czesci
 

Załączniki

  • P1030754.JPG
    P1030754.JPG
    170.1 KB · Wyświetleń: 1

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
zrobilam powtorke na urodziny meza, nie dodawalam zelatyny ale smietane wzielam 40%
zrobilam we czwartek na sobote, to ogromny plus ze mozna go zrobic z takim wyprzedzeniem, rozplywal sie w ustach,goscie zachwyceni
 

miczka

Member
Mar 16, 2011
8
0
0
jajka trzeba ubić w całości tak i białko i żółtko? a zamiast żelatyny można dodać do ubitej śmietany np 2 razy śmietan-fix?