Siedmiokropka @ 12 Jun 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=715717Jak myślicie, ile kalorii może mieć 1 tortillowy placek?http://www.annecollins.com/calories/calories-tortillas.htm
stawiam na to, że używasz standardowej polskiej patelni, więc jakieś 100-150. To prawie sama mąka w końcu.
Mała_Mi @ 2 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=783605Kasha, uczyniłaś mnie człowiekiem szczęśliwym.Szczęśliwym, że może zrobić tortille, i ze są one tak pyszne i prawdziwe w smaku.
Koniec z kupnymi!![]()
Ciasto jest wspaniałe ( robiłam z połowy porcji), niezwykle elastyczne, delikatne, wręcz aksamitne.
Bardzo, bardzo dziękuję.![]()
![]()
![]()
Potem mogę jeszcze dodac zdjęcie napełnionych
Mi, jakie piękne![]()
ten przepis też sprzedałam koledze i jest zachwycony,
gdy się spotykamy zawsze wspomina o tortillach
mówi jak to się uśmiecha w sklepie przechodząc obok pakowanych tortilli i już nie musi kupować tych niesmacznych grubasów bo robi swoje![]()
Mała_Mi @ 4 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=784361Najpierw pomieszałam trochę łyżką, by się nie poparzyć w razie, gdyby było jednak za gorące, a potem normalnie zagniotłam.Myslałam, ze to będzie bardziej skomplikowane![]()
A robilas kulki i walkowalas czy wycinałaś talerzykiem??
P.S. jak robie jakies ciasto drożdzowe to ZAWSZE najpierw "wyrabiam" łyżka a dopiero jak ciasto sie scali to reką (nienawidze ciasta pod paznokciami a u mnie raczej sporo by sie nazbierało)![]()
![]()
catparker @ 4 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=784392(użyłam zwykłej margaryny bo nie chciało mi sie z domu wyłazić po smalec)Czyli wyjdą i z margaryną![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.