beaa91 @ 1 Oct 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1189312Hej![]()
Mam mały problem - chciałabym zrobić ten krem w dwóch wersjach - waniliowej i czekoladowej. Tylko ze nie wiem w którym momencie dodać tą czekoladę, bo jest inny wątek z wersją czekoladową i tam się tą czekoladę daje do masła. No a tutaj ciężko by mi było podzielić to masło na pół i potem jajka z cukrem na pół, żeby nie popsuć obu kremów. Mogę tą czekoladę dodać do gotowej już masy waniliowej?Nigdy nie dodawałam czekolady do gotowej masy więc nie pomogę, ale dlaczego trudno podzielić masło i jajka na pół?![]()
beataxs @ 17 Feb 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1401914A czy do tej masy maslanej tradycyjnej mozna dodac gruszki i zrobic gruszkowa , albo capuccino w proszku czy nie nadaje sie do tego kremu ?
moze mi podpowiecie cosik wyprobowanego bo mam strach jak przed matura
dziekuje za wszelkie podpowiedzi i radyczęsto robię masę kawową, dodaję kawę rozpuszczalną (taką miałką, np nescafe creme, jacobs velvet) - kilka łyżeczek na sam koniec ubijania, więc cappuccino też możesz dodać![]()
czasami zważy mi się jak dam za dużo spirytusu, ale wtedy dolewam wrzące masło i jest ok, a może nawet lepiej![]()
na komunię robiłam na duży tort, masę z 22 jaj(biszkopt z 12 jaj)![]()
często też do tej masy waniliowej dodaję białą czekoladę![]()
![]()
![]()
Hajastan @ 17 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1431512Iva cudny !!!!![]()
powiedz proszę czy ten krem może się zważyć?
i czy jest mdły i bardzo słodki?
można dodac do niego kwasku cytrynowego?
przepraszam,że tyle pytań zadaje, ale chciałbym go wypróbować![]()
Dołączam się do pytań, chciałabym jutro wypróbować![]()
![]()
![]()
Hajastan @ 17 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1431512Iva cudny !!!!![]()
powiedz proszę czy ten krem może się zwarzyć?
Może się zwarzyć dlatego jajka trzeba dodawać do masła powoli i po łyżce. W smaku jest waniliowy i słodki, więc pewnie dla niektórych mdły. Kwasku można dodać można też dodać soku z cytryny i otartą skórkę cytrynową.
powiedz proszę czy ten krem może się zwarzyć?
Może i czasami mi to robi, zwlaszcza po dodaniu zbyt dużej ilości spirytusu
. Dodaję wtedy rozpuszczone gorące masło i jest ok.![]()
Mój nigdy nie jest mdły, bo dodaję spirytus i często wiśnie z nalewki![]()
sabuto @ 17 May 2013 napisał:
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.