Trufelki
2 szklanki drobniutko pokruszonych kruchych ciasteczek
1 szklanka cukru pudru
1/4 szklanki pasty migdalowej (65g)
2 1/2 lyzki Kahlua, lub innego kawowego likieru
2 1/2 lyzki Grand Marnier lub innego pomaranczowego likieru
2 1/2 lyzki Bailey's Irish Cream
2 lyzki jasnego syropu z kukurydzy
Wszystkie skladniki wymieszac w duzej misce na gladka mase. Przykryc i schlodzic okolo 30 minut. Formowac male kuleczki - mozna je oblac czekolada, obtoczyc w kakao. Przechowywac w zamknietej puszce w lodowce - podawac w temperaturze pokojowej. Najlepsze po kilku dniach.
2 szklanki drobniutko pokruszonych kruchych ciasteczek
1 szklanka cukru pudru
1/4 szklanki pasty migdalowej (65g)
2 1/2 lyzki Kahlua, lub innego kawowego likieru
2 1/2 lyzki Grand Marnier lub innego pomaranczowego likieru
2 1/2 lyzki Bailey's Irish Cream
2 lyzki jasnego syropu z kukurydzy
Wszystkie skladniki wymieszac w duzej misce na gladka mase. Przykryc i schlodzic okolo 30 minut. Formowac male kuleczki - mozna je oblac czekolada, obtoczyc w kakao. Przechowywac w zamknietej puszce w lodowce - podawac w temperaturze pokojowej. Najlepsze po kilku dniach.
