- Lut 13, 2006
- 201
- 0
- 0
Polecam, bo sa naprawdę pyszne. Sa znakomitym dodatkiem do bułek drozdzowych na parze, ciast i deserów.
No i robi się szybciutko
Składniki:
2 kg obranych ładnych truskawek,
około 25-30 dag cukru
50 dag truskawek wspypać zmiażdżyć, wymieszać z cukrem, zagotować i zmiksować na jednolita papkę (ja miksuję, ale będzie delikatniejsze, jeśli się np. przetrze przez gęste sitko).
Resztę truskawek poukładać w wyparzonych słoikach i zalać gorącym przecierem.
Pasteryzować 20 minut.
No i robi się szybciutko
Składniki:
2 kg obranych ładnych truskawek,
około 25-30 dag cukru
50 dag truskawek wspypać zmiażdżyć, wymieszać z cukrem, zagotować i zmiksować na jednolita papkę (ja miksuję, ale będzie delikatniejsze, jeśli się np. przetrze przez gęste sitko).
Resztę truskawek poukładać w wyparzonych słoikach i zalać gorącym przecierem.
Pasteryzować 20 minut.
Ostatnią edycję dokonał moderator: