- Wrz 23, 2004
- 10,244
- 3
- 38
Na jedną paczkę wafli:
1/2 szklanki śmietanki
1/2 kostki margaryny
1 szklanka cukru ( można dać trochę mniej)
1 galaretka ( smak i kolor dowolny)
Zagotować wszystko razem na małym ogniu ciągle mieszając. Jeszcze ciepłą masą smarować wafle, jeden po drugim. Zawinąć wafle w folię, obciążyć, zostawić do zastygnięcia.
Ja przeważnie robię z podwójnej porcji
1/2 szklanki śmietanki
1/2 kostki margaryny
1 szklanka cukru ( można dać trochę mniej)
1 galaretka ( smak i kolor dowolny)
Zagotować wszystko razem na małym ogniu ciągle mieszając. Jeszcze ciepłą masą smarować wafle, jeden po drugim. Zawinąć wafle w folię, obciążyć, zostawić do zastygnięcia.
Ja przeważnie robię z podwójnej porcji