Walentynkowe serduszka

AnnaH

Member
Lis 15, 2005
1,423
0
0
a to moje dziela ciasteczka nawet na 3 dzien sa pyszne, a sasiadka powiedziala mi ze napewno przynioslam je ze sklepu. Goraco jeszcze raz polecam.szkoda ze moje malo sercowe
_578575_n.jpg

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
a ja amoniaku nie mogę znaleźć :cry:

anik

Member
Paź 17, 2005
88
0
0
malgosia ja posypalam zwyklym drobnym cukrem wymieszanym z cynamonem
icon_smile.gif

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
no, udało mi się dzisiaj dorwać amoniak :mrgreen: przepis już wydrukowany, czeka do soboty

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
zrobiłam ale...jakieś niedobre są :cry: :cry: :cry: cos mi sie wydaje że drożdże musiały być już nie ten teges bo ze świeżych robiłam
icon_sad.gif

pic000034cx.jpg

Paulinka

Member
Wrz 18, 2004
4,774
0
0
Zrobiłam dziś te serduszka i wiecie co? oprócz tego że rosną i wychodzą pulchniutkie to w życiu nie powiedziałabym, że to drożdżówki!
Ciasto jest w konsystencji ciasta na pierogi, nie ma mowy o żadnej lepkości i kleistości- wałeczkuje sie też idealnie, szybko formuje serduszka, które cudownie się puszą i stają kruchym słodkim ciasteczkiem! a ten cukier na górze nic a nic sie nie obsypuje- chrupiąca skorupka! Pieczenie tych maleństw to sama przyjemność i radocha, szczególnie że później zbiera się taaaaaką moc komplementów!

wesola30

Member
Sty 25, 2006
614
0
0
Sliczne te serduszka
icon_smile.gif

I te wasze zdjecia takie apetyczne
lecker.gif
az mi slinka na nie leci,musze koniecznie je zrobic
icon_smile.gif

MMMK3

Member
Mar 30, 2007
418
0
0
W sumie to już niedługo walentynki, więc mała próba przed ,na pewno sie przyda. Z połowy porcji zrobiłam serducha, z drugiej bułeczki z powidłami. Na pewno zrobie jeszcze nie raz, ale serca posypie cukrem pudrem żeby były słodsze (mimo że dałam troche wiecej cukru, bułeczki - ideał
lecker.gif
dzięki za przepis.
anbetung.gif

imamcia

Member
Lis 29, 2005
2,398
0
36
Zrobione, na dzisiejsze śniadanie. Spieszyłam się i pomyliłam pojemniki z mąką: dosypałam pół szklaki mąki graham. Ale to nic nie ujmuje tym serduchom! Pożarte na ciepło! bez amonikau zrobiłam, o wziął i wyszedł
icon_smile.gif
Ale pycha były!

Siekierka

Member
Lut 14, 2008
10
0
0
Zrobiłam dziś te wspaniałe serduszka i wyszły wspaniałe! Każdy się nimi zajadał. Ja niestety nie mogłam, bo mam złamaną szczękę. Jednak wiem, że gdy już będę mogła gryźć, to na pewno zrobię je ponownie by sprawdzić, czy nikt mnie nie oszukał.

Tylko moja drobna uwaga: musiałam dodać więcej mąki, bo ciasto się kleiło. Mimo to nic, a nic nie ujęło to ciasteczkom!!

Załączniki

• poprawione3.jpg
    poprawione3.jpg
    82 KB · Wyświetleń: 0

MMMK3

Member
Mar 30, 2007
418
0
0
U nas serduszka się nie przyjęły, ale regularnie robię ciasto z podwójnej porcji a z niego bułeczki z powidłami śliwkowymi
lecker.gif
Po upieczeniu smaruje roztopionym maslem i posypuje odrobiną brązowego cukru - są przepyszne i wszyscy się nimi zajadają - polecam
daumen.gif

Chlorofilka

Member
Lut 16, 2008
95
0
0
zrobiłam z amoniakiem i pięknie wyrosły tylko że się ciacho nie chciało wałeczkować i musiałam mąki dodać zdecydowanie więcej, no i mi tak wyrosły ze serduszka to to nie są ;)

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy