Cynamon @ 11 Dec 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1488002Robię, ale trochę inną metodą niż sugeruje Ela.
Kupiłam polędwiczkę wieprzową, dziś ją tylko natarłam cukrem, pojutrze natrę solą, a następnie przyprawami. Bardzo jestem ciekawa efektu
Cynamon, chcę wypróbować Twoją metodę, tylko proszę o dokładniejsze dane![]()
1. dzień cukier (ile?)
3. dzień sól (ile?)
4. czy 5. dzień przyprawy?
I cały czas ma leżakować w lodówce?
Maria z Łeby @ 8 Mar 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1509603Moja już wyschła, jesteśmy po degustacji, wg. ślubnego za sucha(chodzi o skorupkę okalającą schab), a wg.mnie trochę za dużo pieprzu, na kanapce mniej się wyczuwa za to soli w sam raz. Będę powtarzała bo warto, spróbuję trochę krócej suszyć i dam mniej pieprzu. Elka.
Elka kiedys radzila, a ja namietnie uprawiam te metode: zmoczyc szmatke, wykrecic i w mokra zaiwnac schab i do foliowego woreczka i do lodowki, za jakies 2 dni skorka schabu zmieknie.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.