Elka @ 15 Oct 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1474034qd, no rzeczywiscie to wyglada na basturmeoryginalna basturma ma byc raczej ostra niz slona.
Mozna ja zastosowac i takMialam gości, wciągneli pol basturmy wolowej i pol wieprzowej, jutro wreszcie sobie jajko na wolowej posadze, ślnie sie od czasu jak podalaś przepis.
Przytomnie zrobilam jedna wolowa wiecej, dalam im ( gosciom znaczysie) w prezencie, nacieszyc sie nie mogli
A za dwa tygodnie zrobie następne, na Święta, chyba znowu z ligawy i ze schabu.
Elka @ 11 Nov 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1479541Jolan, oby szybciej wyschlostrasznie sie ciesze
Qd, o, to fajnie ze gosciom do gustu przypadlojak bedziesz robic jajecznice, to basturme tylko zagrzec na patelni, nie smazyc bo bedzie strasznie slona.Podgrzałam, tyle że się ścięła, a nie zaczeła pracowac na zrumienienie, jajek na wszelki wypadek nie solilam ( i slusznie). Alez to razem aromatyczne!
Elka @ 19 Nov 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1481388qd, ale jesli chcesz robic wlasnie basturme, to kozieradka jest podstawowa przyprawa.... nie wiem, czy ta otoczka bedzie nawet taka zespolona, poniewaz kozieradka ma takich troche macznych wlasciwosci...No wiem, ale przeca i mieso nie jest wlasciwe, basturma ze schabu to nie basturma... bede musiala wlasna nazwe wymyslic dla suszonego schabu z moim zestawem przypraw, bo nie jest to rowniez 'Wileńska poledwica'.
Graz @ 25 Nov 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1482659A jaka częśc wołowiny by sie do tego nadawała? (tylko nie piszcie, że polędwica po 80-100 zł za kg )Ligawa, bardzo dobrze sie sie zachowuje, suszy i zjada Jesli grubsza, to przeciac na dwa ciensze kawalki.
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia