Elka @ 15 Oct 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1474034qd, no rzeczywiscie to wyglada na basturmeoryginalna basturma ma byc raczej ostra niz slona.![]()
Mozna ja zastosowac i takMialam gości, wciągneli pol basturmy wolowej i pol wieprzowej, jutro wreszcie sobie jajko na wolowej posadze, ślnie sie od czasu jak podalaś przepis.![]()
Przytomnie zrobilam jedna wolowa wiecej, dalam im ( gosciom znaczysie) w prezencie, nacieszyc sie nie mogli![]()
A za dwa tygodnie zrobie następne, na Święta, chyba znowu z ligawy i ze schabu.
Elka @ 11 Nov 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1479541Jolan, oby szybciej wyschlostrasznie sie ciesze![]()
![]()
Qd, o, to fajnie ze gosciom do gustu przypadlojak bedziesz robic jajecznice, to basturme tylko zagrzec na patelni, nie smazyc bo bedzie strasznie slona.![]()
Podgrzałam, tyle że się ścięła, a nie zaczeła pracowac na zrumienienie, jajek na wszelki wypadek nie solilam ( i slusznie). Alez to razem aromatyczne!
Elka @ 19 Nov 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1481388qd, ale jesli chcesz robic wlasnie basturme, to kozieradka jest podstawowa przyprawa.... nie wiem, czy ta otoczka bedzie nawet taka zespolona, poniewaz kozieradka ma takich troche macznych wlasciwosci...No wiem, ale przeca i mieso nie jest wlasciwe, basturma ze schabu to nie basturma... bede musiala wlasna nazwe wymyslic dla suszonego schabu z moim zestawem przypraw, bo nie jest to rowniez 'Wileńska poledwica'.![]()
Graz @ 25 Nov 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1482659A jaka częśc wołowiny by sie do tego nadawała? (tylko nie piszcie, że polędwica po 80-100 zł za kg)
Ligawa, bardzo dobrze sie sie zachowuje, suszy i zjadaJesli grubsza, to przeciac na dwa ciensze kawalki.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.