składniki
2 szkl. mąki
2 jaja
3/4 szkl. białego wytrawnego wina
1/4 szkl. oliwy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cukru
1 łyżka soli
przyprawa chili (sporo)
4 posiekane ząbki czosnku
2 szkl. posiekanego brokuła
sposób przygotowania
Rozbić jajka w misce, dodać wino i oliwę, wymieszać.
Mąkę połączyć z przyprawami i resztą składników.
Dodać do mieszanki jajecznej i delikatnie wymieszać. Ciasto nie powinno być gładkie,
Przełożyć do foremek do 3/4 wysokości i piec ok. 20-25 do zrumienienia.
2 szkl. mąki
2 jaja
3/4 szkl. białego wytrawnego wina
1/4 szkl. oliwy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cukru
1 łyżka soli
przyprawa chili (sporo)
4 posiekane ząbki czosnku
2 szkl. posiekanego brokuła
sposób przygotowania
Rozbić jajka w misce, dodać wino i oliwę, wymieszać.
Mąkę połączyć z przyprawami i resztą składników.
Dodać do mieszanki jajecznej i delikatnie wymieszać. Ciasto nie powinno być gładkie,
Przełożyć do foremek do 3/4 wysokości i piec ok. 20-25 do zrumienienia.