- Mar 19, 2005
- 37,849
- 6
- 38
Zamiast tradycyjnych placków czasem robię placki trochę inaczej:
- ziemniaki ścieram na tarce o grubych oczkach, cebulę też,
- dodaję do nich 2 jaja i 3 łyżki mąki, sól i pieprz,
- smażę placki, potem wkładam je na natłuszczonej blasze do piekarnika, każdy placek z kawałkiem sera pleśniowego na wierzchu i podpiekam przez parę minut do rozpłynięcia się sera.
Tak sobie teraz kombinuję, że można spróbować zamiast sera (albo na ser) plaster pomidora, albo trochę grzybów wcześniej przesmażonych z cebulką.
- ziemniaki ścieram na tarce o grubych oczkach, cebulę też,
- dodaję do nich 2 jaja i 3 łyżki mąki, sól i pieprz,
- smażę placki, potem wkładam je na natłuszczonej blasze do piekarnika, każdy placek z kawałkiem sera pleśniowego na wierzchu i podpiekam przez parę minut do rozpłynięcia się sera.
Tak sobie teraz kombinuję, że można spróbować zamiast sera (albo na ser) plaster pomidora, albo trochę grzybów wcześniej przesmażonych z cebulką.