Zapiekanka mięsna

alice

Member
Wrz 13, 2004
857
0
0
Zrobiłam z samego fileta z kurczaka i bez curry (nie moge znaleźć dobrego, wszytkie sa takie jakies mdłe) ale zapiekanka wyszła przepyszna i wchodzi na stałe do jadłospisu.
 

mrs. jones

Member
Maj 28, 2010
10
0
0
wybaczcie głupie pytanie. (jeśli nie będę pytać, to się nie nauczę)
nie mam naczynia żaroodpornego sensownej wielkości.
mogę przygotować zapiekankę w wysokiej blaszce, czarnej keksówce (przykrytej folią aluminiową kiedy mowa o pieczeniu pod przykryciem) albo zrobić porcję mikro w małym naczyniu żaro. co radzicie?
 

mrs. jones

Member
Maj 28, 2010
10
0
0
odpowiem sobie sama ;): upieczona w blasze też jest smaczna
icon_smile.gif

mąż zadowolony wielce, mnie też smakowało.
 

Krystyna9

Well-known member
Cze 7, 2007
16,273
2,354
113
wczoraj robiłam na obiad (zdjęcia niet, bo za ciemno było). Całośc mięsa to mięso/filet z podudzi kurczakowych. Porcja trochę mniejsza, bo tylko dla nas dwojga. Bardzo mi posmakowała ta zamiana mięs.
 

madziawoj

Member
Lut 27, 2008
245
0
16
Zrobiłam wczoraj na obiad i dziś będzie powtórka bo z podanych proporcji wychodzo spoooora zapiekanka:)
Drugiego dnia całośc jest bardziej zwarta i lepsza w smaku. Nastepnym razem oprócz pieczarek dołożę jeszcze czerwona paprykę bo ożywi całość.
Oczywiście powtórka będzie:)

zapiekanka.jpg
 

Załączniki

  • zapiekanka.jpg
    zapiekanka.jpg
    40.1 KB · Wyświetleń: 2