- Wrz 13, 2004
 
- 8,575
 
- 25
 
- 38
 
ziemniaki po "rusku" chyba wg.przepisu Grzegorza 
1 kg ziemniakow
4 duze kiszone ogorki
3 srednie cebule
starty zolty ser do posypania
sloiczek przecieru pomidorowego
1/4 kostki masla
sol, pieprz
ziemniaki ugotowac w lupinach, obrac pokroic na plasterki
ogorki tez na plasterki
cebule w kostke i podsmazyc na lekko brazowo
naczynie do zapieknaia posmarowac troche maslem
ulozyc na dnie warstwe ziemniakow
posypac cebulka,posolic popieprzyc
na to polozyc ogorki
na ogorki polozyc pozostale ziemniaki, posolic, popieprzyc i zalac przecierem pomidorowym
posypac serem i na to polozyc kilka kawalkow masla
zapiekac ok.30 minut w temp.180°
jak sie okazalo ta zapiekanka najlepiej smakuje na drugi dzien!!!!
mialam dzis resztke w pracy i byla boska
	
		
			
		
		
	
			
			1 kg ziemniakow
4 duze kiszone ogorki
3 srednie cebule
starty zolty ser do posypania
sloiczek przecieru pomidorowego
1/4 kostki masla
sol, pieprz
ziemniaki ugotowac w lupinach, obrac pokroic na plasterki
ogorki tez na plasterki
cebule w kostke i podsmazyc na lekko brazowo
naczynie do zapieknaia posmarowac troche maslem
ulozyc na dnie warstwe ziemniakow
posypac cebulka,posolic popieprzyc
na to polozyc ogorki
na ogorki polozyc pozostale ziemniaki, posolic, popieprzyc i zalac przecierem pomidorowym
posypac serem i na to polozyc kilka kawalkow masla
zapiekac ok.30 minut w temp.180°
jak sie okazalo ta zapiekanka najlepiej smakuje na drugi dzien!!!!
mialam dzis resztke w pracy i byla boska