- Maj 18, 2007
- 2,668
- 16
- 38
Ryba z pieczarkami miała być podawana z jarzynami, to wynaleźliśmy kilka stron dalej w książce "Kuchnia chińska podbija świat" przepis na podsmażoną fasolkę.
ZIELONA FASOLKA KRÓTKO SMAŻONA
na zdjęciu z lewej
składniki:
- 250g świeżej zielonej fasolki
- sól
- 2 ząbki czosnku
- 2 dymki
- olej arachidowy lub kukurydziany do smażenia
- 2 łyżki rosołu z kury
- 1 łyżka octu
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
Fasolkę umyć, końcówki poobcinać, włókna usunąć. Pokroić ukośnie na kawałki długości 3-4cm. Obgotować w osolonej wodzie. Czosnek i szczypior drobno posiekać. Olej rozgrzać w woku lub na patelni. Czosnek zeszklić, następnie krótko obsmażyć fasolkę ciągle mieszając. Dodać rosół, szczypior, sól oraz ocet i 1 min. dusić z mieszaniem. Polac olejem sezamowym, podawać na gorąco jako dodatek do dań.
źródło: książka pt. "Kuchnia chińska podbija świat"
na zdjęciu z prawej -> FILETY RYBNE Z PIECZARKAMI
ZIELONA FASOLKA KRÓTKO SMAŻONA
na zdjęciu z lewej
składniki:
- 250g świeżej zielonej fasolki
- sól
- 2 ząbki czosnku
- 2 dymki
- olej arachidowy lub kukurydziany do smażenia
- 2 łyżki rosołu z kury
- 1 łyżka octu
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
Fasolkę umyć, końcówki poobcinać, włókna usunąć. Pokroić ukośnie na kawałki długości 3-4cm. Obgotować w osolonej wodzie. Czosnek i szczypior drobno posiekać. Olej rozgrzać w woku lub na patelni. Czosnek zeszklić, następnie krótko obsmażyć fasolkę ciągle mieszając. Dodać rosół, szczypior, sól oraz ocet i 1 min. dusić z mieszaniem. Polac olejem sezamowym, podawać na gorąco jako dodatek do dań.
źródło: książka pt. "Kuchnia chińska podbija świat"
na zdjęciu z prawej -> FILETY RYBNE Z PIECZARKAMI