- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0

Przepis z książki "Podróże kulinarne. Kuchnia indyjska"
6 dużych ziemniaków
1 łyżeczka curry
1/2 łyżeczki kminku
1/2 łyżeczki kolendry
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki posiekanego imbiru
1 przeciśnięty ząbek czosnku
świeża kolendra lub natka pietruszki
kilka kropel soku z cytryny
masło - najlepiej sklarowane, czyli ghee.
Ziemniaki ugotować i pokroić w ćwiartki. Należy uważać jednak, by nie były zbyt miękkie i nie rozpadły się potem przy smażeniu.
Na dużej patelni rozpuścić masło i wsypać przyprawy. Dodać ziemniaki i obsmażać chwilę mieszając, aż będą złote.
Dodać natkę i wymieszać.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: