Ziemniaki w soli pieczone*

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
je się wraz ze skórką
icon_smile.gif
 

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Dzięki, bo miałam wątpliwości
icon_wink.gif
 

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
ja pieklam i tak i tak, nei widze roznicy

nie trzeba odwracac
 

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
Boshe jakie pycha
icon_eek.gif
właśnie jesteśmy po ich konsumowaniu
mniam.gif
Niby nic takiego, ale furorę robią
gruebel_2.gif

Ja obierałam ze skórki, bo jakoś mi nie podchodził smak mąki, ale mój mąż pałaszował razem ze skórką aż mu się uszy trzęsły
pinggrins.gif

Podałam z koperkiem i mlekiem zsiadłym
daumen.gif
Tylko moja Julka popijała zwykłym mlekiem, bo powiedziała, że śmietaną popijać nie będzie
zahnlos.gif
 

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
Ja też piekłam coś ok 1 godziny.
 

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
Ze tez na ten przepis wczesniej nie wpadlam
icon_rolleyes.gif
icon_lol.gif

Marghe, te ziemniaki, to na prawde rewelacja!
Super- wspaniale.. !!! Mialam wrazenie, ze sa z ogniska, takie chrupiace, "suche" w srodku, no nie wiem, jak to napisac
icon_wink.gif
Ale Ci co je juz jedli, wiedza o czym mowie
icon_lol.gif
icon_wink.gif

Podalam je z dipem z mascarpone, jejuuuuu, no szok! Obiad byl na medal
icon_wink.gif

Jestem nimi zachwycona - Maz tez
icon_smile.gif
, wiec bede je robic bardzo czesto
icon_smile.gif


Marghe dziekuje Ci slicznie za ten przepis
cvety.gif
bussi.gif
i przekaz prosze podziekowania rowniez Twojej Mamie
cvety.gif
bussi.gif


Takie mialam
icon_mrgreen.gif
( nie wiem czy zdjecie bedzie dobrej jakosci, bo robilam je nad okapem kuchennym- takze swiatlo troche nie tego
icon_wink.gif
)

 

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Jeszcze nie robiłam, ale mam zamiar jutro, dlatego jeszcze spytam - oczywiście blache trzeba polać tłuszczem? Bo nic nie pisze, a ja się zastanawiam czy tłuszcz nie rozpuści tej maki, z drugiej strony chyba bez tłuszczu nie wytrzymały by w piekarniku 1 1/2 h...
gruebel_2.gif

Dotąd pieczone ziemniaki zawsze ciapałam w oliwie, stąd takie moje pytanie głupie....
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
Akulko, nie trzeba polewac zadnym tluszczem !!
icon_lol.gif

Myjesz, obtaczasz i pieczesz
icon_smile.gif

Pieczesz je na sucho
icon_smile.gif


Polane tluszczem stracilyby pewnie pyszna skorke i to juz by na pewno nie byly ziemniaki Marghe
icon_lol.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
Ja kładę ziemniaczki na kratce tej z piekarnika
icon_mrgreen.gif
a raczej nie kratce
gruebel_2.gif

Znów dziś robiłam
lecker.gif
Przyjechali gości i się obżerali jakby nigdy kartofli nie jedli
rofl.gif
 

Graz

Member
Gru 2, 2004
13,816
1
38
Ja robie jutro, jakos nie wierzę że mi wyjdą, i że to takie proste, no ale jutro zmierze sie z rzeczywistością
icon_smile.gif

Kciuki trzymac - wieczrem
 

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy