Zimna drożdżówka :-))

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Z drożdżowki to ja najbardziej kruszonkę :oops:

Aniu śliczna Ci wyszła
icon_smile.gif
 

jaxja

Moderator
Maj 26, 2006
3,521
0
0
Upiekłam dzisiaj - REWELACJA!!! :banana: Ogromne dzięki za przepis
icon_smile.gif
, poszukiwałam własnie takiego - mało pracy a ciasto pycha.
Dałam więcej cukru i upiekłam ją ze śliwkami, a potem pomazałam lukrem.
Fotki nie moge zrobić, bo aparat pojechał w góry, ale drożdzówkę na pewno powtórzę i wtedy cyknę.
 

miranka

Member
Sie 16, 2005
415
0
0
Dziewczyny, super przepis. Pierwszy raz wyszła mi pyszna drożdżówka , praktycznie bez roboty. Super przepis. Osobiście dałabym troszkę więcej cukru. Ale jak kto lubi :mrgreen:
 

-magda-

Member
Mar 24, 2006
328
0
0
Super drożdżówka.
Piekłam już z Waszych przepisów na drożdżowe ciasta?
drożdżowe według Mausierowicz, Drożdżowe ze śliwkami i kruszonką Bajaderki, teraz to. Wszystkie są inne, ale każdy przepyszny. Dziękuję za przepisy.
 

kasiak73

Member
Lut 15, 2005
2,590
0
0
Pyszna drożdżowka
Chciałam zrobic fotke ale baterie mi padły jak cos jeszcze zostanie do jutro to zrobie zdjecie
icon_smile.gif

POLECAM
 

sha

Member
Sty 24, 2006
1,462
0
36
kasiak73 apetyczna :lol:
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
mam pytanko: da sie to zjeść nastepnego dnia?
icon_mrgreen.gif
bo jutro pracuje cały dzień a na sobotni wieczór rodzice rządają ciasta
icon_wink.gif
no i musiałabym je zrobić dzisiaj...
 

jaxja

Moderator
Maj 26, 2006
3,521
0
0
Mnie na drugi dzień bardzo smakowało. Oczywiście jest mniej świeże, jak każde drożdżowe, ale jest naprawdę smaczne. Myślę, że te 5 jak plus śmietana to powodują. Na drugi dzień smakowało mi zdecydowanie lepiej niż poprzednie moje drożdżówki.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
dziekuję
icon_smile.gif
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
jednak jutro robie
icon_wink.gif
chciałam wstawic ciasto dzisiaj na noc ale skoro lepiej nie przesadzać z lodówkowaniem to zrobie ją rano
icon_smile.gif
będę piekła w blaszce 40/25 i zastanawiam sie czy zrobić z polowy porcji czy z calości
denknach.gif
a gdyby tak zrobić z całości i wyrzucić to na "szuflade" z piekarnika? myslicie że bardzo poucieka?
icon_smile.gif
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
Z połowy już jest ogromna, ja piekłam w większej blaszce niż Twoja i była wysoka i wieeeeelka jak słoń
icon_biggrin.gif
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
dziękuję Kasiu
bussi.gif
zrobię w takim razie w blaszce z połowy porcji
icon_smile.gif
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
hmm...siedzi juz drugą godzinę w lodówce i jeszcze nie ucieka...a nawet sie nie czai
denknach.gif
drożdze świeżutkie ze sklepu, płyny gorące nie były...nie rozumiem
icon_rolleyes.gif
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
A mąkę dodałaś? :D

Nie zaglądaj jej tam, wstydzi się, przykryj czymś, może jakąś reklamówką szczelnie opatul :D
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
mąkę dodałam
icon_mrgreen.gif
już nie ma co opatulać, siedzi w piekarniku
icon_wink.gif
w sumie to trochę podrosła w lodówce ale mianem ucieczki bym tego nie opatrzyła :D mam nadzieję, że w piekarniku pusci wodze fantazji i zaszaleje
icon_mrgreen.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy