Zrazy po węgiersku*

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
30,773
4,833
113
Wygląda, że to zrazy płaskie.
icon_mrgreen.gif
Po co zawijać powietrze, no nie?
Tam, gdzie mowa o formowaniu, to chodzi o przycięcie rozklepanego mięsa w jakieś zgrabne plastry, tak to rozumiem.
icon_smile.gif

 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
Zrazy sa od razow. Zawijane czy nie. Choć u mnie w domu na płaskie mówiło się bitki.

Papryka i pomidory nie dla mnie, ale z białym winem i estragonem muszę popełnić. Mięso wychodzi smaczne, kruche, a schab tani.
 

janie

Well-known member
Paź 23, 2004
3,825
1,592
113
Zakupiłam nie schab, a od szynki, zresztą Zyglis też tak napisał, że ewentualnie. Moje będą na płasko, bez zawijania.
 

janie

Well-known member
Paź 23, 2004
3,825
1,592
113
Właśnie nad nimi pracuję, Panu Zyglisowi zależało chyba, żeby zgrabne były. Ja coś się nie bardzo przykładałam ...
 

Załączniki

  • Zrazy_po_w_giersku.jpg
    Zrazy_po_w_giersku.jpg
    47.5 KB · Wyświetleń: 8
  • Mi_so.jpg
    Mi_so.jpg
    38.8 KB · Wyświetleń: 8
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,921
6,343
113
Będą jutro na obiad.
EDIT:
Bardzo dobre. Robiłam trochę na oko, wzięłam cztery cebule, pojemniczek śmietany 36 procent i niczym nie słodziłam. Nie miksowałam też cebuli, sama się na gładko rozgotowała.
 

małgośka79

Well-known member
Maj 4, 2007
2,322
906
113
Dzięki Joannie przypomniałam sobie o tym przepisie. Zrobiłam z cielęciny, bo schabu nie było. Cebuli nie miksowałam. Bardzo dobre!
 
  • Like
Reakcje: Joanna

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
30,773
4,833
113
Polecam do tego dania polędwiczkę wieprzową, wystarczy zrazik uformować palcami, bez rozbijania. :)
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy