Zupa mocno porowa

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
Zupa mocno porowa:


5 dużych porów
1 marchew
kawałek selera
1 pietruszka
5-6 ziemniaków

bulion ok. 3 litrów

przyprawy: sól, pieprz, papryka mielona
łyżeczka octu balsamicznego
1 łyżka prażonej cebulki

olej

świeża bazylia

Pory obieramy i kroimy w grubsze, takie 0,5 cm plastry.
Marchew i pietruszkę tniemy na talarki.
Ziemniaki kroimy w kostkę.
Wszystko to obsmażamy na oleju. Obsmażamy to do momentu, aż warzywa będę lekko przyrumienione.
Zalewamy wszystko bulionem. Dodajemy selera, ocet balsamiczny, prażoną cebulę i gotujemy do miękkości.
Na koniec doprawiamy do smaku. Na talerzu dekorujemy listkami bazylii.
Pyszna jest
icon_smile.gif




Źródło: mua
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy