Zupa mocno porowa:
5 dużych porów
1 marchew
kawałek selera
1 pietruszka
5-6 ziemniaków
bulion ok. 3 litrów
przyprawy: sól, pieprz, papryka mielona
łyżeczka octu balsamicznego
1 łyżka prażonej cebulki
olej
świeża bazylia
Pory obieramy i kroimy w grubsze, takie 0,5 cm plastry.
Marchew i pietruszkę tniemy na talarki.
Ziemniaki kroimy w kostkę.
Wszystko to obsmażamy na oleju. Obsmażamy to do momentu, aż warzywa będę lekko przyrumienione.
Zalewamy wszystko bulionem. Dodajemy selera, ocet balsamiczny, prażoną cebulę i gotujemy do miękkości.
Na koniec doprawiamy do smaku. Na talerzu dekorujemy listkami bazylii.
Pyszna jest
Źródło: mua
5 dużych porów
1 marchew
kawałek selera
1 pietruszka
5-6 ziemniaków
bulion ok. 3 litrów
przyprawy: sól, pieprz, papryka mielona
łyżeczka octu balsamicznego
1 łyżka prażonej cebulki
olej
świeża bazylia
Pory obieramy i kroimy w grubsze, takie 0,5 cm plastry.
Marchew i pietruszkę tniemy na talarki.
Ziemniaki kroimy w kostkę.
Wszystko to obsmażamy na oleju. Obsmażamy to do momentu, aż warzywa będę lekko przyrumienione.
Zalewamy wszystko bulionem. Dodajemy selera, ocet balsamiczny, prażoną cebulę i gotujemy do miękkości.
Na koniec doprawiamy do smaku. Na talerzu dekorujemy listkami bazylii.
Pyszna jest

Źródło: mua
Ostatnią edycję dokonał moderator: