- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
Zupa musztardowa :
Litr bulionu lub rosołu
200 g śmietany gęstej (piątnica, danone..)
2 łyżki musztardy gruboziarnistej
1 łyżka musztardy sarepskiej
1 - 2 łyżki musztardy z białym winem i bazylią (uwaga - słona) - swego czasu była dostępna w Carrefourze
odrobina musztardy cytrynowej
1 por
pieprz
gałka muszkatołowa
łyżka mąki
łyżka masła
Pieczywo na grzanki
Pora pokroić w plasterki, wrzucić na masło, podsypać mąką i obsmażyć.
Zalać gorącym bulionem.
Śmietanę wymieszać z musztardami, doprawić pieprzem, wlać do bulionu, wymieszać, zagotować.
Doprawić do smaku gałką.
Podawać z grzankami.
Ostrożnie z solą - nie solić dopóki się nie spróbuje, musztardy są słone.
Litr bulionu lub rosołu
200 g śmietany gęstej (piątnica, danone..)
2 łyżki musztardy gruboziarnistej
1 łyżka musztardy sarepskiej
1 - 2 łyżki musztardy z białym winem i bazylią (uwaga - słona) - swego czasu była dostępna w Carrefourze
odrobina musztardy cytrynowej
1 por
pieprz
gałka muszkatołowa
łyżka mąki
łyżka masła
Pieczywo na grzanki
Pora pokroić w plasterki, wrzucić na masło, podsypać mąką i obsmażyć.
Zalać gorącym bulionem.
Śmietanę wymieszać z musztardami, doprawić pieprzem, wlać do bulionu, wymieszać, zagotować.
Doprawić do smaku gałką.
Podawać z grzankami.
Ostrożnie z solą - nie solić dopóki się nie spróbuje, musztardy są słone.
Ostatnią edycję dokonał moderator: