- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
250 g brokułów
1 łyzka migdałów w płatkach
2 łyżki masła
1 łyzka sherry / whisky
1 łyżka mąki
200 ml śmietany
150 g sera typu rokpol
tabasco, worcester...
Podzielone na rózyczki brokuły ugotowac w osolonej wodzie (1,5 l) - 5 minut. Odcedzić. Wody nie wylewać.
Migdały uprażyć. Brokuły przeląc zimną woda.
Z masła i mąki zrobić zasmażkę. Wlać wodę z brokułów i śmietanę. Ciągle mieszając zagotować. Dodać pokruszony ser. Gotować 2-3 min.
Wrzucić brokuły. Wlać alkohol, Doprawić. Podawać z migdałami.
m.
1 łyzka migdałów w płatkach
2 łyżki masła
1 łyzka sherry / whisky
1 łyżka mąki
200 ml śmietany
150 g sera typu rokpol
tabasco, worcester...
Podzielone na rózyczki brokuły ugotowac w osolonej wodzie (1,5 l) - 5 minut. Odcedzić. Wody nie wylewać.
Migdały uprażyć. Brokuły przeląc zimną woda.
Z masła i mąki zrobić zasmażkę. Wlać wodę z brokułów i śmietanę. Ciągle mieszając zagotować. Dodać pokruszony ser. Gotować 2-3 min.
Wrzucić brokuły. Wlać alkohol, Doprawić. Podawać z migdałami.
m.