- Mar 19, 2005
- 4,557
- 1
- 0
Zupa z cukinii z serem brie
*300-400 ml warzywnego bulionu
*2 średnie cukinie
*300 g cebuli
*kawałek pora (10 cm)
*200 g sera brie
*100 ml śmietany
*sól,przyprawy,zielenina
Wykonanie:
Cebulę,por -pokroić i podsmażyć na maśle
Dodać drobno pokrojoną cukinię i pod przykrywką dusić około 5-7 minut.
Zagotować bulion,dodać cukinię i cebulę z porem,posolić,popieprzyć i pogotować z 10 minut.
Dodać starty ser Brie i śmietanę,zmiksować i jeszcze raz zagotować.
Pokroić bagietkę,posmarować masłem,wyłożyć kawałki sera Brie i podpiec.
Uwagi:
Przepis podpatrzony na stronie Carina forum.
Bulionu dałam więcej,bo wolę zupy o rzadszej konsystencji.

*300-400 ml warzywnego bulionu
*2 średnie cukinie
*300 g cebuli
*kawałek pora (10 cm)
*200 g sera brie
*100 ml śmietany
*sól,przyprawy,zielenina
Wykonanie:
Cebulę,por -pokroić i podsmażyć na maśle
Dodać drobno pokrojoną cukinię i pod przykrywką dusić około 5-7 minut.
Zagotować bulion,dodać cukinię i cebulę z porem,posolić,popieprzyć i pogotować z 10 minut.
Dodać starty ser Brie i śmietanę,zmiksować i jeszcze raz zagotować.
Pokroić bagietkę,posmarować masłem,wyłożyć kawałki sera Brie i podpiec.
Uwagi:
Przepis podpatrzony na stronie Carina forum.
Bulionu dałam więcej,bo wolę zupy o rzadszej konsystencji.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: