ZUPA Z SELERA NACIOWEGO Z ESTRAGONEM

kacze

Member
Maj 13, 2007
86
0
0
moja ukochana
Z książki "Vilcacora. Jedz zdrowo"


1 cebula
10 dag selera naciowego
20 dag marchwi
2 łyżki oleju
1,5 l łagodnego wywaru jarzynowego
1 garść koperku
1 łyżeczka estragonu lub cząbru

Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oleju. Seler i marchewkę pokroić w słupki. Cebulę zagotować z wywarem i odstawić na kilka minut. Dodać seler i marchew, gotować ok. 10 minut. Posypać estragonem i koperkiem (robię bez kopru)
Pamiętam jeszcze, że z polskiego selera wychodziła średnia, musiałam czekać na hiszpańskiego (jest bardziej intensywny w smaku - albo ma więcej chemii, hi, hi)
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
Interesujace.
Estragon kocham selera naciowego nienawidze, a chcialbym sie do niego przekonac.
 

eremiw

Member
Wrz 1, 2007
261
1
18
Seler rośnie w doniczkach , ale estragon i koperek mam tylko suszony. Zrobić z tego zupę , czy poczekać do lata na świeże zioła???
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy