- Maj 13, 2007
- 86
- 0
- 0
moja ukochana
Z książki "Vilcacora. Jedz zdrowo"
1 cebula
10 dag selera naciowego
20 dag marchwi
2 łyżki oleju
1,5 l łagodnego wywaru jarzynowego
1 garść koperku
1 łyżeczka estragonu lub cząbru
Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oleju. Seler i marchewkę pokroić w słupki. Cebulę zagotować z wywarem i odstawić na kilka minut. Dodać seler i marchew, gotować ok. 10 minut. Posypać estragonem i koperkiem (robię bez kopru)
Pamiętam jeszcze, że z polskiego selera wychodziła średnia, musiałam czekać na hiszpańskiego (jest bardziej intensywny w smaku - albo ma więcej chemii, hi, hi)
Z książki "Vilcacora. Jedz zdrowo"
1 cebula
10 dag selera naciowego
20 dag marchwi
2 łyżki oleju
1,5 l łagodnego wywaru jarzynowego
1 garść koperku
1 łyżeczka estragonu lub cząbru
Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oleju. Seler i marchewkę pokroić w słupki. Cebulę zagotować z wywarem i odstawić na kilka minut. Dodać seler i marchew, gotować ok. 10 minut. Posypać estragonem i koperkiem (robię bez kopru)
Pamiętam jeszcze, że z polskiego selera wychodziła średnia, musiałam czekać na hiszpańskiego (jest bardziej intensywny w smaku - albo ma więcej chemii, hi, hi)
Ostatnią edycję dokonał moderator: