tatter
Moderator
- Gru 21, 2005
- 7,253
- 6
- 0
Aaaa, ta to dopiero jest zielona, i bardzo prosta. Wpisac? Tu czy osobno?
Rukiew (Nasturtium officinale), na surowo czy ugotowana jest pyszna. Rosnie dziko w strumieniach, ale jest rowniez uprawiana komercyjnie w duzych zbiornikach wodnych. Latwo daje sie rowniez uprawiac w domu - idealana w hydroponice. Najczesciej biore rosliny kupione w paczkach (nie wystepuje luzem bo szybko wysycha) i wieksze grubsze lodygi maja zwykle korzonki, wkladam do pojemnika z woda i sobie rosna, czasem kwitna bialymi kwiatuszkami.
W samku delikatnie pieprzna, doskonala w salatkach. W tarcie ze szparagami pyszna.
Rukiew (Nasturtium officinale), na surowo czy ugotowana jest pyszna. Rosnie dziko w strumieniach, ale jest rowniez uprawiana komercyjnie w duzych zbiornikach wodnych. Latwo daje sie rowniez uprawiac w domu - idealana w hydroponice. Najczesciej biore rosliny kupione w paczkach (nie wystepuje luzem bo szybko wysycha) i wieksze grubsze lodygi maja zwykle korzonki, wkladam do pojemnika z woda i sobie rosna, czasem kwitna bialymi kwiatuszkami.
W samku delikatnie pieprzna, doskonala w salatkach. W tarcie ze szparagami pyszna.
Ostatnią edycję dokonał moderator: