- Lis 27, 2004
- 3,568
- 0
- 0
Sprawdzilam w czterech zrodlach. I wszedzie to samo:
czyli:
rosol
kromki chleba pszennego usmazone na masle na rumiano
po 2 surowe jajka na glowe
sporo tartego Grana Padano (czyli rodzaj sera podobny do Parmezanu)
Nie podaje proporcji, bo to az smiesznie proste jest.
Jak juz usmazymy te grzanki na masle, to kladziemy po jednej w glebokim talerzu, na to wbijamy po 2 jaja surowe uwazajac zeby nie rozlac zoltka, na to sypiemy sporo startego sera i zalewamy wrzacym rosolem. Koniec. Kropka. 30.
MzM
czyli:
rosol
kromki chleba pszennego usmazone na masle na rumiano
po 2 surowe jajka na glowe
sporo tartego Grana Padano (czyli rodzaj sera podobny do Parmezanu)
Nie podaje proporcji, bo to az smiesznie proste jest.
Jak juz usmazymy te grzanki na masle, to kladziemy po jednej w glebokim talerzu, na to wbijamy po 2 jaja surowe uwazajac zeby nie rozlac zoltka, na to sypiemy sporo startego sera i zalewamy wrzacym rosolem. Koniec. Kropka. 30.
MzM