- Sty 25, 2008
- 79
- 0
- 0
* 1 główka zielonej salaty
* 1 puszka białej fasoli
* 4 plastry ananasa z puszki
* 1 pęczek rzodkiewki
* 1 mały zielony ogórek
* 1 czerwona cebula
* 8-10 dużych oliwek bez pestek
SOS:
* 4 łyżki oleju z pestek winogron
* 1 łyżeczka soku z cytryny
* po 1/2 łyżeczki estragonu i majeranku
* sól, pieprz do smaku.
Liście sałaty porwać na kawałki, odsączyć fasolę.Ananasa pokroić w cząstki, rzodkiewkę w ćwiartki, ogórka w niewielkie kawałki, cebulę w półtalarki. Wszystkie składniki wymieszać z sałatą i oliwkami,polać sosem.
Tyle przepis oryginalny, "KUCHNIA" 5/2006r. Po pierwszym zjedzeniu wydałem tylko odgłos : Łooo matkoooo...
Osobiście lekko zmodyfikowałem sos - daję więcej ziół (tak po 3/4 łyżeczki) oraz dodatkowo 2 łyżki zalewy od ananasa.
Na zdjęciu wersja z cebulą białą oraz oliwkami nadziewanymi pastą paprykową.I bez ogórka - tak się spieszyłem, że zorientowałem sie dopiero po wchłonięciu połowy sałatki
* 1 puszka białej fasoli
* 4 plastry ananasa z puszki
* 1 pęczek rzodkiewki
* 1 mały zielony ogórek
* 1 czerwona cebula
* 8-10 dużych oliwek bez pestek
SOS:
* 4 łyżki oleju z pestek winogron
* 1 łyżeczka soku z cytryny
* po 1/2 łyżeczki estragonu i majeranku
* sól, pieprz do smaku.
Liście sałaty porwać na kawałki, odsączyć fasolę.Ananasa pokroić w cząstki, rzodkiewkę w ćwiartki, ogórka w niewielkie kawałki, cebulę w półtalarki. Wszystkie składniki wymieszać z sałatą i oliwkami,polać sosem.
Tyle przepis oryginalny, "KUCHNIA" 5/2006r. Po pierwszym zjedzeniu wydałem tylko odgłos : Łooo matkoooo...
Osobiście lekko zmodyfikowałem sos - daję więcej ziół (tak po 3/4 łyżeczki) oraz dodatkowo 2 łyżki zalewy od ananasa.
Na zdjęciu wersja z cebulą białą oraz oliwkami nadziewanymi pastą paprykową.I bez ogórka - tak się spieszyłem, że zorientowałem sie dopiero po wchłonięciu połowy sałatki
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: