neteczka @ 12 Mar 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1266455Obiecałam,że wstawię zdjęcia,to wstawiam.
Tak wygląda w moim wykonaniu.Nie tak piękny jak u Gucia,ale zawsze gdy go robię bardzo cieszy moje oczy.
Dziś z żurawiną,orzechami,rodzynkami,śliwkami i słonecznikiem
Neteczko, masz rację, że te kolory w chlebie bardzo cieszą oczy. Piękny długi bochenek![]()
Gucio @ 12 Mar 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1266528Neteczko, masz rację, że te kolory w chlebie bardzo cieszą oczy. Piękny długi bochenek
My nie jesteśmy wielkimi amatorami żytnich chlebów,ale ten bardzo nam zasmakował.Jeszcze raz dziękuję za przepis![]()
![]()
amy111 @ 1 Oct 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1350195Też zrobiłam, bardzo smaczny. Myślę, że będę go już robić stałe.
amy111 smacznego.![]()
U nas jest co tydzień![]()
Cynamon @ 12 Nov 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1368209Baaardzo smaczny chlebekWyrastał długo, ale to może dlatego, że mam mały remont i bez przerwy są przeciągi.![]()
Ta porcja to rzeczywiście mini-bochenek, następny raz zdecydowanie podwójnie. Piekłam z suszonymi śliwkami.Cynamon, jak będziesz dalej eksperymentować z tym chlebkie to spróbuj go potraktować bakaliami jak keks![]()
Cynamon @ 2 Dec 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1375118W sumie teraz mnie naszło przypuszczenie dlaczego niektóre chleby mogą mi nie wychodzić.
Zamiast mąki żytniej chlebowej używam żytniej żurkowej, bo taką mam w sklepie, wydawało mi się, że czytałam że mają zbliżony typ. A może robię błąd robiąc taką zamianę?Ja robię go na żurkowej i ładnie mi wyrasta.W smaku też jest pyszny![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.