- Lis 7, 2008
- 14,687
- 1
- 0
Ila, już odpowiadam
Jeśli masz 1,30 kg sera, to proporcje jak niżej:
* 220 g masła
* 1300 g tłustego twarogu
* 300 g cukru
* 7 dużych jaj
* 3 łyżki mąki ziemniaczanej
Nie chodzi o aptekarską dokładność
Blacha powinna być około 25x30 cm.
Spód możesz zrobić np. z tego przepisu, tylko wszystko z masy makowej razy 1,5 bym dała: https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=2358
Tylko wtedy blacha powinna być większa, moim zdaniem taka 25-30x 40 cm będzie odpowiednia. Ciasta będzie przecież dużo więcej.
Jeśli masz 1,30 kg sera, to proporcje jak niżej:
* 220 g masła
* 1300 g tłustego twarogu
* 300 g cukru
* 7 dużych jaj
* 3 łyżki mąki ziemniaczanej
Nie chodzi o aptekarską dokładność
Blacha powinna być około 25x30 cm.
Spód możesz zrobić np. z tego przepisu, tylko wszystko z masy makowej razy 1,5 bym dała: https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=2358
Tylko wtedy blacha powinna być większa, moim zdaniem taka 25-30x 40 cm będzie odpowiednia. Ciasta będzie przecież dużo więcej.