mcdulka
Member
- Lis 1, 2007
- 219
- 0
- 0
to co znalazlam w necie:
"Substitute 1/4 teaspoon of lemon juice or white vinegar for each 1/8 teaspoon cream of tartar called for to stabilize egg whites"
"White vinegar or lemon juice, in the ratio of 3 times the amount of cream of tartar"
czyli 1/4 lyzeczki soku z cytryny lub 1/8 octu na jedno bialko.
podobne zrodlo podaje, ze soku z cytryny lub octu daje się 3x tyle ile cream of tartar.
może zaryzykuje bo kusi mnie to ciasto i to bardzo
"Substitute 1/4 teaspoon of lemon juice or white vinegar for each 1/8 teaspoon cream of tartar called for to stabilize egg whites"
"White vinegar or lemon juice, in the ratio of 3 times the amount of cream of tartar"
czyli 1/4 lyzeczki soku z cytryny lub 1/8 octu na jedno bialko.
podobne zrodlo podaje, ze soku z cytryny lub octu daje się 3x tyle ile cream of tartar.
może zaryzykuje bo kusi mnie to ciasto i to bardzo