Cukinie marynowane z miodem

Ika

Member
Sty 5, 2005
14,699
0
0
coś żółto to widzę :roll:

no nic jutro zobaczymy jak to wyszło

cukiniarz8.jpg
Może miód taki żółty masz? ;)
 

roggie

Member
Lut 14, 2006
1,142
0
0
żółte jest bo dopiero teraz doczytałam, że chodzi o olej, a nie oliwę z oliwek, której ja właśnie użylam. Oliwa z oliwek-żółta, ocet jabłkowy-żółtawy i miód fucktycznie, też żółciejący - całość rewelacyjnie pyszna! Zasadzam się na sałatkę makaronową z tą cukinią, a makaron można by zamarynować w sosiku:)
 

Ika

Member
Sty 5, 2005
14,699
0
0
Całą.
 

carbonicum

Moderator
Członek ekipy
Contributor
Wrz 13, 2004
8,555
1
0
ekkhmmm, ja sie tu dopisze kladac nacisk, ze jestem wyjatkiem, ktory potwierdza regule...... ;)

nam ta cukinia wogole nie zasmakowala, jakas taka bez wyrazu byla przepraszam :oops:
 

Elka

Well-known member
Sty 27, 2006
3,809
518
113
carbonicum
icon_smile.gif
de gustibus ... trudno
icon_smile.gif

(jak dla mnie, to ma dostatecznie intensywny smak)
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Ika

Member
Sty 5, 2005
14,699
0
0
Carbo, bez wyrazu...? Ona dość wyrazista w smaku jest... Może coś nie teges z proporcjami...?? Ja raz dałam za mało miodu i była do kitu (własnie bez wyrazu), dodałam miodu i nastęonego dnia była pyszna.
 

reniam

Member
Lut 17, 2006
592
0
0
Zrobiłam dwa razy,raz na obiad i było super,drugi raz do słoiczka i zapasteryzowałam.
Minął tydzien i otworzyłam dzisiaj słoiczek-cukinia doskonała.
Kocham was za ten przepis.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

carbonicum

Moderator
Członek ekipy
Contributor
Wrz 13, 2004
8,555
1
0
Carbo, bez wyrazu...? Ona dość wyrazista w smaku jest... Może coś nie teges z proporcjami...?? Ja raz dałam za mało miodu i była do kitu (własnie bez wyrazu), dodałam miodu i nastęonego dnia była pyszna.
hmmm, no jak dla mnie to bez :oops: moze rzeczywiscie czegos bylo za malo choc trzymalam sie przepisu, nawet mniej cukini dalam

ciesze sie, ze innym smakuje
icon_razz.gif
 

reniam

Member
Lut 17, 2006
592
0
0
Słoiczki poszły do piwnicy,ale nie wiem czy długo tam pobędą :pfeif:
 

AnnaMaria

Member
Paź 31, 2005
701
0
0
robiłam ją już kilka razy , jest pyszna .
mniam.gif

tylko nie wiem czemu jej wcześniej nie chwaliłam
wink.gif

w sobotę zrobiłam 4 słoiki i krótko zapasteryzowałam, co by mogła troszeczkę postać bez lodówki , tylko nie wiem czy to będzie jej dane
fiesgrins.gif
icon_biggrin.gif

Elka super przepis, dzięki
bussi.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Dołączam do grona fanów tej cukinii
icon_exclaim.gif
anbetung.gif


Zrobiłam, jest pyszna, miodowo-pikantna i chrrrupiąca
mniam.gif


icon_mrgreen.gif
 

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
czy ze sloiczka nadal jest chrupiaca?