Fantastyczny przepis - Elu dzięki wielkie!!!
Robiłam z 1,5 porcji bo jak wsypałam do miski składniki 1 to wydawało mi się za mało
jak na nas. I już wiem że nastepny raz będzie z 2 porcji, bo najeść się tym nie mogliśmy
Fakt że 2 "czudaki"
wystarczają aż nadto żeby sie najeść - ale ja bym to jadła 3 razy dziennie
Ciasto wyszło mi idealne - cudnie plastyczne, mąki nie dosypywałam - dokładnie wg przepisu i było bardzo ok. Jedynie na stolnicy troszkę przy wałkowaniu ale to normalne.
Farsz zrobiłam z mięsem z fileta kurczakowego drobno pokrojonego i podsmażonego, na tłuszczyku ze smażenia udusiłam cebuli sporo, pora troszkę, paprykę czerwoną, startą drobniutko marchewkę i 3 ząbki czosnku na sam koniec, dodałam mięsko i powstał fajnie wilgotny farsz
Wpadłam na pomysł zrobienia w tym cieście ruskich pierogów - bez gotowania, od razu podsmażone na złociuchno tak jak lubimy
Ciasto jest rewelacyjne - pycha
Jeszcze raz dzięki
autorce