Domowy pasztet świąteczny

jean

Member
Kwi 12, 2006
7,139
0
36
anbetung.gif
seniorko!
 

jean

Member
Kwi 12, 2006
7,139
0
36

duende

Member
Cze 25, 2008
3,857
0
0
jakos wiecej mieska mi sie zmielilo, wiec po zmieleniu do foremek mi sie wszystko nie zmiescilo. Uznalam, ze reszte wpakuje do sloikow i zapasteryzuje w piekarniku w czasie pieczenia pasztetu
icon_smile.gif

Trzymajcie kciuki, zeby sloiki nie pekly i zeby dobrze sie potem przechowywaly
mniam.gif
 

.agatka.

Member
Lis 7, 2008
14,687
1
0
duende @ 22 Dec 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=924592jakos wiecej mieska mi sie zmielilo, wiec po zmieleniu do foremek mi sie wszystko nie zmiescilo. Uznalam, ze reszte wpakuje do sloikow i zapasteryzuje w piekarniku w czasie pieczenia pasztetu
icon_smile.gif

Trzymajcie kciuki, zeby sloiki nie pekly i zeby dobrze sie potem przechowywaly
mniam.gif
Obawiam się, że temp. ok. 200 stopni będzie zbyt wysoka... pokrywki na pewno nie wytrzymają.
 

małgośka79

Well-known member
Maj 4, 2007
1,991
481
83
Tez zrobilam ten pasztecik na Swieta. Bardzo smaczny i po raz pierwszy zrobiony przez mnie pasztet mial odpowiednia konsystencje. Na pewno jeszcze go zrobie i chyba dodam troche galki muszkatolowej, bo jednak czegos mi w nim brakuje. Chociaz moze tylko za malo pieprzu dodalam.
 

seniorka

Member
Sie 13, 2008
8,443
2
0
Możesz go dosmaczyć pod swój gust, chociaż tam jest dość dużo przypraw. Może rzeczywiście tylko brakło mu pieprzu? Życzę smacznego.