Eklerki

olcieek

Member
Lip 21, 2007
3,630
0
0
Ah dziękuję Sylwuś będę już pamietać
icon_mrgreen.gif
 

bietka

Member
Lut 25, 2006
3,895
6
38
Piekę je często ale w moim przepisie była łyżeczka proszku.Wczoraj upiekłam bez i wielgachne wyrosły,nie opadły.Krem wyszedł pyszny,delikatny.
 

nelly26

Member
Paź 25, 2005
79
0
0
wklejam moje trudy i męki:))))
 

Załączniki

  • DSC_0298.JPG
    DSC_0298.JPG
    449.2 KB · Wyświetleń: 0
  • DSC_0295.JPG
    DSC_0295.JPG
    385.8 KB · Wyświetleń: 0

nelly26

Member
Paź 25, 2005
79
0
0
dziękuje:)różowy krem to bita śmietana wymieszana z musem malinowym
 

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Nelly, ale smaka narobiłaś.....
lecker.gif
To ile trwa dostawa do domu?
icon_mrgreen.gif
 

moni20

Member
Lis 18, 2007
3,319
1
0
ale wspaniale te wasze eklerki, ja zrobilam ale niebyly takie ladne za to bardzo smaczne
dziekuje za przepis
 

bietka

Member
Lut 25, 2006
3,895
6
38
Piekłam wczoraj ponownie.Krem podzieliłam na 2 częsci i do drugiej dodałam kakao i delikatnie wymieszałam.Szybko i smacznie.
 

zunia

Member
Cze 11, 2008
115
0
0
A mi niestey nie wyszły te eklerki, chociaż niby nowicjuszką w kuchni nie jestem. Urosły ładnie, ale były wilgotne w srodku, piekłam 30 minut, może za krótko? Sama nie wiem. Mam nadzieję, że następnym razem będą ok. A ma jeszcze pytanko: czy to jest taki przepis jak na karpatkę (chodzi mi o ciasto, nie o krem).
cry_1.gif
 

Boshka

Member
Sie 23, 2006
6,400
0
0
zunia @ 19 Oct 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=764603A mi niestey nie wyszły te eklerki, chociaż niby nowicjuszką w kuchni nie jestem. Urosły ładnie, ale były wilgotne w srodku, piekłam 30 minut, może za krótko? Sama nie wiem. Mam nadzieję, że następnym razem będą ok. A ma jeszcze pytanko: czy to jest taki przepis jak na karpatkę (chodzi mi o ciasto, nie o krem).
cry_1.gif
 

dorota_s1

Member
Mar 13, 2007
890
0
0
Dziecku się ptyśków zachciało, wiedziałam, że ten przepis mnie nie zawiedzie
pavlo_014.JPG
 

Załączniki

  • pavlo_014.JPG
    pavlo_014.JPG
    288.7 KB · Wyświetleń: 1

YenneferX

Member
Sie 20, 2009
14
0
0
Eklereczki zrobiłam
mniam.gif
Prawdę mówiąc jak nakładałam ciasto na blachę to wątpiłam że cokolwiek z tego wyrośnie. Ku mojemu zdziwieniu napuszyło się przepięknie.
Jedno co ne wyszło to krem. Bitą śmietanę ubiłam na sztywno, masa budyniowa też była gęsta ale połączenie obu spowodowało rozrzedzenie. Cały krem jest "spływający" Powiedzcie dlaczego tak wyszło. Za intensywnie mieszałam?

Na zdjęciu samo ciasto, jeszcze nie przekrojone.
 

Załączniki

  • Obraz_20023_zmniejszacz_pl_8602.jpg
    Obraz_20023_zmniejszacz_pl_8602.jpg
    124.1 KB · Wyświetleń: 0