Kora orzechowa

ata

Member
Lip 13, 2005
116
0
0
haj belle dzis go robilam na jutrzejsza imprezke ciekawa jestem jak tym razem mi wyjdzie chcialabym wsadzic tutaj zdjecie ale nie umiem ale zrobie i moze ty mnie nauczysz umieszczac tutaj fotki moich wypiekuw pozdrawiam
 

morella

Member
Wrz 24, 2005
393
0
0
No i na mnie przyszla pora z tym ciastem
icon_smile.gif
Zrobilam juz go jakis czas temu, ale wroce jeszcze do niego nie raz
icon_smile.gif
Jest przepyszne !!!!! Dziekuje belle za przepyszny przepis
icon_smile.gif
bussi.gif
A kto jescze go nie robil to zachecam do zrobienia!!! Naprawde warto
mniam.gif
:D
 

Kaśka

Member
Mar 1, 2006
29
0
0
Bardzo bardzo dobre. Następnym razem zrobię tylko klasyczny krem budyniowy ponieważ ten był dla mnie w smaku trochę za bardzo proszkowy i zdecydowanie mocniej nasączę biszkopty. Ale całość i tak rewelacyjna.
 

Musia

Member
Lis 14, 2005
489
0
0
Wczoraj zabralam sie za to ciasto, wymyslilam sobie ze skoro piszecie ze ciasto jest male to upieke z 1,5 porcji no i wyszlo. Chyba jednak mialam za duza forme bo jak dla mnie to mam za malo budyniu choc zrobilam z 2 puszek brzoskwin. Ciasto jeszcze nie jest próbowane ale jak narazie
daumen.gif
 

belle

Member
Wrz 15, 2004
1,377
0
0
Musiu i jak wyszlo ciasto??
Napisz koniecznie czy smakowalo
gruebel_2.gif
icon_smile.gif
 

Musia

Member
Lis 14, 2005
489
0
0
Ciasto smakowalo, choc niestety ale krem troche za rzadkawy byl, ale to chyba dlatego ze na te ilosc soku z brzoskwin powinna bylam das raczej 3 budynie a nie 2
icon_sad.gif
no ale na bledach czlowiek sie uczy.
Jak mi sie uda to wstawie zdjecie popoludniu, a jeszcze chcialam dodac ze nie mialam zmielonych orzechow to kombinowalam no i dalam zmielone migdaly i wiórki kokosowe
dump.gif
ale i tak wyszlo. Nastepnym razem zrobie tylko z orzechami, a do rozpuszczonej kawy dodalam troche Amareto
fiesgrins.gif
 

Musia

Member
Lis 14, 2005
489
0
0
A to obiecane zdjecie z ciasta

Upps sorry
cry_1.gif
cry_1.gif
nie udalo sie
cry_1.gif


 

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
Upiekłam własnie placki, jutro dopiero będę robiła resztę
icon_mrgreen.gif
tylko takie pytanie mam...wyszły mi cienkie placki, tzn jeden jako tako i pójdzie na spód, ale drugi wyszedł mi cieniuśki, że aż się boję że podczas kładzenia go porwie mi się
icon_sad.gif
Z drugiej strony myślę, że chyba nie bardzo powinno być widać jak się złamie
icon_redface.gif
Poradźcie Dobre Kobiety
icon_lol.gif
Nie bardzo chce mi się piec drugi raz
dontknow.gif
 

belle

Member
Wrz 15, 2004
1,377
0
0
ewalukas przepraszam cie mocno ale dopiero doszlam do kompa
juz jest za pozno z moja odpowiedzia
icon_redface.gif

mam nadzieje ze zrobilas jak myslalas
i tak tego polamanego miejsca nie bedzie widac
koniecznie napisz jak sobie poradzilas



Musiu ladnie ciasto ci wyszlo
napisz jak smakowalo
icon_wink.gif
 

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
belle @ 27 Oct 2006 napisał:
index.php?act=findpost&pid=384270ewalukas przepraszam cie mocno ale dopiero doszlam do kompa
juz jest za pozno z moja odpowiedzia
icon_redface.gif

mam nadzieje ze zrobilas jak myslalas
i tak tego polamanego miejsca nie bedzie widac
koniecznie napisz jak sobie poradzilas
belle nie za pozno bo dopiero zabieram sie za masę
icon_mrgreen.gif
placki popiekłam wczoraj żeby dziś mniej roboty mieć
icon_wink.gif

bardzo się cieszę że ominie mnie pieczenie po raz kolejny placków orzechowych
icon_rolleyes.gif

dziś będzie ciasto zrobione, jutro wieczorem dopiero jedzone
icon_rolleyes.gif
jak ja to wytrzymam
mniam.gif

na pewno zdam relacje
icon_smile.gif
 

belle

Member
Wrz 15, 2004
1,377
0
0
AnnaH @ 27 Oct 2006 napisał:
index.php?act=findpost&pid=384365mozna to zrobic w formie okraglej 26cm??albo lepiej prostokotnej, czy ok.20*30 jest ok.
I jeszcze cz moge upiec go w czwartek, w piatek masa a w sobote zjesc????
icon_wink.gif

mozesz upiec w okraglej formie bedzie najwyzej ciasto wyzsze i jako tort sie bedzie prezentowalo
w tej prostokatnej tez mozesz piec
ja robilam zawsze w prostokatnej

a jak wczoraj upieklas ciasto to moze spokojnie lezakowac przykryte aby bardzo nie wyschlo

i przelozyc dzis a konsumowac w sobote
jutro po poludniu bede caly czas w dpomu wiec jak jakies pytania bedziesz miala to smialo pisz
fiesgrins.gif
icon_smile.gif
 

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
No pycha!!! belle
anbetung.gif
w twoją stronę i tak samo
anbetung.gif
w stronę twojej bratowej. Jakie to ciasto jest niesamowicie dobre
icon_mrgreen.gif
mimo, że placki wyszły mi cieniutkie i myślałam że troszkę nie bardzo to będzie i w dodatku pękł jeden placek, no i w czasie przewożenia całe ciasto pękło (ale się nie rozpadło bo galaretka dobrze trzymała
icon_lol.gif
) to nic a nic nie było widać
banana.gif


Ciasto zrobiło furorę o taką
eek2.gif


Wygląda tak:
11b91262b057118amed.jpg


Na pewno będzie stałym bywalcem w moim domu
zahnlos.gif
oby tylko miał kto orzechy łuskać
denknach.gif


Belle jeszcze raz
knuddelz.gif
knuddel.gif


AnnaH @ 27 Oct 2006 napisał:
index.php?act=findpost&pid=384365I jeszcze cz moge upiec go w czwartek, w piatek masa a w sobote zjesc????
AnnaH ja robiłam placki właśnie w czwartek, w piątek masą przekładane a w sobote wieczorem dopiero jedzone
icon_mrgreen.gif
i było baaaardzo smaczne
mniam.gif
 

belle

Member
Wrz 15, 2004
1,377
0
0
freu.gif
dance.gif
ciesze sie bardzo ze smakowalo
mmm zjadlabym kawaleczek
mniam.gif
 

belle

Member
Wrz 15, 2004
1,377
0
0
bietko krem zawsze robimy z ata z podwojnej ilosci
wtedy wyglada jak na zdjeciu
bedziesz robic ciasto ??
 

bietka

Member
Lut 25, 2006
3,895
6
38
Planuję upiec na imieniny na deser/na niedzielę/.Tak studiuję przepis i z podwójnej porcji to będzie 10 zółtek,4 budynie-tak?CZy jednak jakoś to modyfikujecie?A puszka brzoskwin to taka pucha jakby podwójny groszek?masa netto 820 g,480 bez zalewy?Kurcze nie mogę sobie pozwolic na wpadkę i stąd te moje histeryczne pytania
 

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
Ja robiłam z porcji tej co w przepisie, nie podwajałam nic i wyszło pycha
lecker.gif
Masa jest ciężka i mi placki pękały troche. No ale ja ciasto przewoziłam 50 km
icon_wink.gif

Jak dla mnie masy było w sam raz, podwójnej byłoby mi za dużo, a tak czułam cudny smak placków
mniam.gif

Aj jak pomyśle o tym to aż ślinka mi leci
ugly_08.gif
 

belle

Member
Wrz 15, 2004
1,377
0
0

alisia

Member
Sie 21, 2006
515
0
0
Ciacho jest pyszne, nieznacznie je zmodyfikowałam, ale smak pozostał ten sam. A i zamiast biszkoptów dałam delicje brzoskwiniowe
mniam.gif
Polecam






 
Ostatnią edycję dokonał moderator: