belle @ 27 Oct 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=384270ewalukas przepraszam cie mocno ale dopiero doszlam do kompa
juz jest za pozno z moja odpowiedzia
mam nadzieje ze zrobilas jak myslalas
i tak tego polamanego miejsca nie bedzie widac
koniecznie napisz jak sobie poradzilasbelle nie za pozno bo dopiero zabieram sie za masęplacki popiekłam wczoraj żeby dziś mniej roboty mieć
bardzo się cieszę że ominie mnie pieczenie po raz kolejny placków orzechowych
dziś będzie ciasto zrobione, jutro wieczorem dopiero jedzonejak ja to wytrzymam
na pewno zdam relacje
AnnaH @ 27 Oct 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=384365mozna to zrobic w formie okraglej 26cm??albo lepiej prostokotnej, czy ok.20*30 jest ok.
I jeszcze cz moge upiec go w czwartek, w piatek masa a w sobote zjesc????
mozesz upiec w okraglej formie bedzie najwyzej ciasto wyzsze i jako tort sie bedzie prezentowalo
w tej prostokatnej tez mozesz piec
ja robilam zawsze w prostokatnej
a jak wczoraj upieklas ciasto to moze spokojnie lezakowac przykryte aby bardzo nie wyschlo
i przelozyc dzis a konsumowac w sobote
jutro po poludniu bede caly czas w dpomu wiec jak jakies pytania bedziesz miala to smialo pisz
AnnaH @ 27 Oct 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=384365I jeszcze cz moge upiec go w czwartek, w piatek masa a w sobote zjesc????AnnaH ja robiłam placki właśnie w czwartek, w piątek masą przekładane a w sobote wieczorem dopiero jedzonei było baaaardzo smaczne
ewalukas @ 17 Nov 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=397034Aj jak pomyśle o tym to aż ślinka mi lecija tez
zjadalabym kawalek tego ciasta
bietko mam nadzieje ze udalo ci sie ciasto
ja zrobilam mase z soku z dwoch puszek i troszke wiecej budyniu dosypalam
rezszte proporcji dokladnie jak w przepisie
napisz czy sie udalo
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia